A Tápió-vidéki Látványos Gólyagyűrűzés szervezőinek jóvoltából ismét a hétköznapok fölé emelkedhettünk. Legalábbis, egy gólyafészeknyi magasságba, de már ez magasság is elég ahhoz, hogy mindennapok bosszantó valósága feledésbe merüljön néhány percre, órára.

 

Talán hasonlóan gondolják ezt azok is, akik velem együtt ott kíváncsiskodtak valamelyik Tápió menti településen, amikor Németh Andrásék csapata az idei kis gólyák gyűrűzéséhez fogott hozzá.

Tavaly Tápiógyörgyén, most Tápiószentmártonban értem utol a csapatot. Volt, aki csak ezen a napon, volt, aki a 13 települést érintő, két vasárnap lebonyolított akció majd’ minden állomásán jelen akart lenni.

KÉPEK

Jöttek egyedül, jöttek párban, jöttek, akik három éve még csak párban, most meg két karon ülő gyerekkel érkeztek.(Jó példán nőnek majd fel a csemeték!) Voltak profi madarászok, és voltak, akik örültek, hogy nem tévesztik össze a kelepelőt a struccal, de egy valami mindenkiben közös volt.

A teremtett természet, a másik élőlény szépségének, létezésének csodálata. Kíváncsiság, amely nem elégszik meg a televízió csatornáin látott egzotikus állatvilág fotelből való szemlélésével, de felfedezi a saját környezetében harsogó természet varázslatát.

{youtube}OElLUsoqixo{/youtube}


Ajánlom még a tavalyi beszámolónkat, a képeket, a filmet és a www.tapiovidek.hu (Itt is van egy gólya-film!)honlapot, ahol minden adatot, kapcsolatot, helyszínt és időpontot megtalálhatnak.

Az eseményről szóló cikk itt érhető el. Beszámoló a 2008-as akcióról és néhány érdekesség.
Régi fényképek.