Nyomtatás
Kategória: Hírek
Találatok: 2141

2014. március 14-én Terék József, tápiószelei születésű előadóművész, zeneszerző, a tápiószentmártoni Földváry Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenepedagógusa a Köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át „ A Tápió-mente népdalainak és népzenéjének feldolgozásáért és népszerűsítéséért, valamint zenepedagógiai és előadóművészi tevékenysége elismeréseként ” a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében. A díjat Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter adta át. Az ünnepségen valamennyi államtitkár részt vett, többek között Czerván György, a Tápió-vidék országgyűlési képviselője, agrárgazdaságért felelős államtitkár is.
A tapiokultura.hu hetedik esztendeje követi figyelemmel a kiváló muzsikus útját. Barátsággal és őszinte szívvel gratulálunk a népzenész-népművész magas kitüntetéséhez, amelyet a Tápió-vidék egyedi értékeinek kiemelkedő színvonalú közvetítéséért kapott.
Terék József 2014-ben a Tápió-vidék népzenei kincseit feldolgozó sorozatában elkészítette a sülysápi CD-t is, amelynek lemezbemutató koncertjére a tervezett októberi hónap helyett már szeptemberben, a Wass Albert Művelődési Központban kerül sor!
Ugyanezen esztendőben, novemberben Terék József és zenekara a Tápiómente Táncegyüttes sülysápi gálaműsorának zenei kíséretét adja majd!