szmkcímer

Szentmártonkáta Községtörténeti Baráti Kör Egyesület pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program keretén belül „A HAJT-A Csapat Akciócsoport területén működő civil szervezetek támogatása, kulturális értékeinek fenntartása, hagyományőrzés” című,

VP6-19.2.1.-41-4-17 kódszámú, felhívásra. A pályázat sikeresen zárult.

Az elnyert összeg: 854 207.- Ft.

A támogatás intenzitása: 85 %

A projekt címe: SZENTMÁRTONKÁTA ÉRTÉK- ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ                                             KIADVÁNYAI A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG

Fenti projektelnevezés keretében három kiadvány készült el.

Az egyes kiadványok címei:

1./ Szentmártonkáta Községtörténeti Baráti Kör krónikája kezdetektől napjainkig /1990-2020/

2./ A szentmártonkátai Magvető Klub krónikája kezdetektől napjainkig /1970-2020/

3./ Szentmártonkáta Települési Értéktára

első világháb logó

 

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány XX. Század Intézete által kiírt „Első világháborús emlékművek felújítása” pályázat keretében megvalósult a Hősök ligete első világháborús emlékmű felújítása 2.409.190.- Ft összegben.

A programot az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatta. (Képek a "bővebbenben")

A bűnügy helyszíne, Dánszentmiklós földrajzi helyzete és legfontosabb adatai: az Alföld északi részén, az ÉNY-DK csapásirányú, a változatos homoktalajokkal fedett Pilis-Alpári-homokhátságon, Pest megyében, Albertirsa és Örkény között, hazánk mértani középpontjától 4 km-re fekszik. Területe 38 km², lakossága 2818 fő (2018).

Ez a szörnyű tragédia a „boldog békeidőket” élő Magyarország egyik legismertebb bűnügye volt,

BETEGSÉGEK TESZT1

Dr. Dusek László tanár úr étizedek óta készíti "tudáspróbáit", országosan is népszerű és sokszor a Tápió-vidéket is népszerűsítő tesztjeit. E számára (80 éves!) is nehéz járványveszély minden gondja ellenére is, ismét a játékos énjét mozgatta meg! Tessék próbálkozni, kutakodni! (A megfejtés ott lesz a "Bővebbenben", de nem csalunk!)

Dusek Szabad Föld2

2020. 02. 28-án szép és tartalmas írással méltatta Dulai Sándor a Szabad Földben a 80 esztendős dr. Dusek Lászlót. Olvasóink figyelmébe ajánljuk mi is a Játszva tanulni és kihívást keresni címmel megjelent cikket!

Alkategóriák