KommjóÁldplakszórókatajó2készkicsiMa (2016. 02. 25-én) 17.15-kor autóbusz indul a sülysápi Polgármesteri Hivatal elől a Kossuth téri Hősi emlékműhöz, ahol Szóró Kata, az ELTE történelem szakos hallgatója mond beszédet 18 órakor.
A város közös koszorúját Horinka László polgármester úr és Katus Norbert alpolgármester úr helyezi el.

A koszorúzási ceremóniát mellőzve, mindenkinek lehetősége lesz egy-egy szál virágot, mécsest elhelyezni az emlékműnél. Innen csendes főhajtás, emlékezés után fáklyás menettel vonulunk el a Polgármesteri Hivatal elé, a mártír főjegyzők szobrához, ahol Horinka László polgármester úr mondja el gondolatait. Itt is mindenki elhelyezheti a virágot, a mécsest.
A Polgármesteri Hivatal előtti emlékezésre a fáklyás menet megérkezése után, várhatóan 19 óra körül kerül sor.
A Kossuth téri emlékműtől nem indul autóbusz. Aki nem tart a fáklyás menettel, azt kérjük, hogy önállóan oldja meg a Polgármesteri Hivatalhoz való eljutását.

Kérem a sülysápiakat, különösen a fiatalokat, hogy politikai beállítódásuktól függetlenül, minél többen vegyenek részt a fáklyás menetben, és így is tisztelegjenek az 1945-ös gyömrői gyilkosságokban, az 1951-es perben elpusztított, a kommunizmus éveiben meghurcolt sülysápiakra!
(
Amennyiben esik az eső, úgy a fáklyás menet elmaradhat!)