2016.05.20. Tápiószele anno tapiokultura koll 001A „képeskönyv” jelző olvastán most senki ne gondolja, hogy a Tápiószele anno c. csodálatosan szép munkát én a „könnyedebb”, a tartalmat a „nézegetés” lehetőségével elcserélő könyvek közé sorolnám! tapiokultura.huTL.KÉPEK
Ellenkezőleg! Kucza Péter, nagykátai-, Tápió menti helytörténész, a szűkebb pátriánkat ábrázoló régi képeslapok és dokumentumok elismert gyűjtője, új kötetében is patikamérlegen arányosítva tárja az olvasó elé a tudományos alapossággal rögzített helytörténelem leírását és a gazdag képanyagot.


Társszerzője Tápiószelén Gócsáné dr. Móró Csilla, a Blaskovich Múzeum igazgatója volt, aki az általa vezetett intézmény parkjában, 2016. május 20-án, maga szervezte meg a könyv ünnepélyes bemutatását.
A vendégeket Kovács Ferenc polgármester úr köszöntötte, majd Bihari József, a Pest megyei múzeumok ny. igazgatója (XXI. századi történelmi Almanach Tápiószele régmúltjából ), Egey Tibor, a Pest Megyei Levéltár ny. igazgatója és Mizsei A. Tamás, főtanácsos, ny. tanár, korrektor méltatta a könyv értékeit.
Ezen ünnepi esemény része volt most a „Tápiószele régen – Emlékeink az 1980-as évekből” című kiállítás megnyitója is.
(Pár képet a későtavaszi erejében pompázó parkról is fotóztam, amelyben elkészült az kis virágkert is, ahol május 29-én Jankovics Marcell avatja majd fel Pogány Gábor Benő szobrát , az Aranyszarvas dísz ivókutat.
Ne felejtsék! Ma, május 21-én, 12 órától a tápiószelei Népkertben: Tárogató fesztivál – Este: Csík Zenekar!)
Régebben:„TÁPIÓSZELE ANNO” és Tápiószele napjainkban )