lovscsaládi Bicske

A Szorgalmatos Lovasgazda Alapítvány lelkes tagjai remek dolgokkal rukkolnak elő alig több mint egy esztendei megalakulásuk óta. tapiokultura.huTL.KÉPEK.

A tavalyi, Tápiószentmártonban, Baglyas Balázs portáján megtartott lovas családi napjuk óta vendégeskedtek már náluk iskolások, amolyan élő múzeumlátogatáson, ott voltak a Magyarok kenyere búzagyűjtésében, szállították a Mikulást, és áprilisban egy bravúros ágyúvontató fogattal vettek részt a Tavaszi Emlékhadjárat tápióbicskei csatájában is.
Az idei május utolsó vasárnapján, az új, „tágasabb” helyszínre, a tápióbicskei Majoros-tanyára, a második családi napjukra is sikerrel verbuválták össze barátaikat. Utóbbiak, a „barátok” meg igaziak, „igazak”, hiszen a „javuk”, majd’ mindegyikük önzetlenül, éppen csak egy jó adag gulyáslevesért táncolt, lovagoltatott, kocsikáztatott, bemutatózott, íjászkodott, gyerekeket játszatott, … vagy éppen birkát nyírt!
Jómagam alig valami kurta órát tölthettem Szorgalmatos barátaimmal (mert aznap még az új, tápióbicskei „Trianon-kopjafákat”, a nagykátaiak gyereknapját – benne a Szotyolommál, az új játszótérrel és a tápiószelei Aranyszarvas dísz ívó kutat is le akartam fényképezni), de a Tápió + forgatópárosa jóvoltából majd két hét múlva, a „gazdák” facebook oldaláról meg máris találnak a „teljesség igényével” készített képanyagot.
(Régebben: Szorgalmatos lovasgazdák, Hétfői kolbászolás Szorgalmatoséknál , Várták a sikert a Szorgalmatosak, de ekkorát…! , Már a diákok is „Szorgalmatosak”! , Szorgalmatosan járta Tápiószentmárton utcáit a Mikulás , A "Szorgalmatos" tápiószentmártoni Mikulásról film is készült )