disznókJÓÓÓ

Nincs belépő! Lesz kóstolójegy egy alapadagra. Akinek ez kevés, az vásárolhat még friss pecsenyét. De maga is sütögethet! Vagy veheti friss húst, és szaladhat vele haza. A gyerekekkel lehet kolbász töltögetőst játszani, stb. Olvassák el ezt az írást, és kiderülnek a hogyanok, miértek, de lényeg a zsírszagú, pecsenyés együttlét egy hagyományos disznóvágás ürügyén!

Február 18-án újra hagyományőrző disznótort szervezünk a sülysápi Kapás József Helytörténeti Gyűjtemény udvarára, melyre sok szeretettel várunk minden gyerkőcöt, aput és anyut, nagyit és papit, akik már régóta vágytak egy jó kis vidéki disznótorra!

Tóth Tibor hentesmester a helyszínen fogja látványkonyha keretein belül feldolgozni az aprónak igencsak szerényen nevezhető sertést, majd az udvaron álló kemencét befűtve, valamint az üstöket, tűzhelyeket befogva fogjuk minden porcikáját ehetővé varázsolni a megtermett gyesznyónak!
A helyszínen lehetőség lesz támogatójegyet vásárolni, melyért cserébe mi jó pár falat finomságot kínálunk a kedves látogatóknak! - Egy kis kolbász, egy kis tepertő, esetleg pecsenye, ki tudja!
Ha valaki nagyon feni a fogát a vágóhídra szánt állatka bizonyos testrészeire, az Tóth Tibor, Totya hentesmesternél, vagy a Wass Albert Művelődési Központnál is jelezheti foglalási szándékát az áhított porciókra!

Mi is sütögetünk, de aki „kiépíti” magának a saját konyháját, akár sátorral, paddal, asztallal, vagy csak egy tárcsára, rostra, bográcsba dob oda valamit a Tóth Tibor által kihasított húsokból, az megsütheti a saját, barátai, családja, kompániája pecsenyéjét!

Szükség esetén az is megeshet, hogy nem egy disznó esik áldozatául a henteskésnek, hanem kettő...

Játék!
Legalább 3 fős gyerekekből +1 kísérőből álló csapatok nevezését várjuk kolbásztöltő versenyre! A töltenivalót és az asztalt mi adjuk, de teknőt vagy ládát, fűszekeret és kolbásztöltőt hozzon mindenki magának! Apukák, nagypapák, tanár bácsik! Hozzátok a gyerkőcöket, akik az irányításotokkal maguk fűszerezik, keverik, töltik be a kolbászt. Megsütjük, játékosan díjazzuk, és a versenyzők meg is eszik! (Aztán egyszer majd talán ők intézik az egész sülysápi kemencés disznóvágást az elejétől a végéig! Ez még odébb lesz, de valahol el kell kezdeniük!)

Természetesen, extrém időjárás esetén a programot elnapoljuk!

Jelentkezni és malacrészeket foglalni az alábbi elérhetőségeken lehet:
30/553 99 17, 30/407 39 74, 30/680 4394, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
vagy személyesen a Wass Albert Művelődési Központban:
Sülysáp, Szent István tér 7.

Sülysápi kemencés disznótor -”F” eseménye
Támogatók:
Tóth Tibor, Sülysápi Városi Asszonykör, Kapás udvar Baráti Társaság, tapiokultura.hu, Wass Albert Művelődési Központ és Sülysáp Város Önkormányzata