2017.11.26. Mátray est Nagykátán tapiokultura2A 220 éve született névadójukra, a reformkor, majd a szabadságharcot követő évek tudós polihisztorára emlékeztek a nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola pedagógusai, tanulói és vendégeik a Városi Művelődési Központban november 24-én. tapiokultura.huTL.KÉPEK
A Csikiné Varsányi Tünde által konferált ünnepségen Kármánné Deák Ágnes igazgatóasszony,

Dorner Gábor polgármester, Schleisz-Bognár Péter, a KLIK Ceglédi Tankerület szakmai igazgatóhelyettese, és Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára is köszöntőt mondott. Czerván György, mint a kistérség országgyűlési képviselője is gratulált az iskola és a város vezetőinek, hogy a kormányzati pályázati forrásokat felhasználva, sikeres energetika felújításokat hajtottak végre az elmúlt hónapokban az iskola vásártéri és epresi épületeiben is.
Az iskola kórusainak – Szokolics Zsoltné Molnár Krisztina és Németh Béla karvezetésével –, irodalmi színpadának, néptáncosainak és Nagy Izabella tanárnő vonós kamarazenekarának műsora és a nyugállományba vonuló pedagógusok köszöntése zárta a programot.