röpppp

Igazán színvonalas és mozgalmas délelőttöt töltöttünk együtt az ovisokkal Sülysápon.

A Magyar Röplabda Szövetség legfontosabb célkitűzése, hogy olyan helyekre is szervezzen programot, ahol korábban nem volt röplabdás élet. Elsődleges célja az volt, hogy már kisgyermekkorban megszerettessék a mozgást az apróságokkal, illetve a röplabdát népszerűsítse a fiatalok körében. Elmondható, hogy a hosszas és kemény szervezőmunkának meglett a gyümölcse.

 

A helyi adottságoknak megfelelően közel 100 gyermek foghatott röplabdát először a kezébe. Érkeztek gyerekek Mendéről, Tápiószecsőről, Úriból és a helyi óvodákból is. ( „Röppentünk” Sülysápon! , Sülysápi zsinórlabda-buli, ahogyan a szecsői fotós látta )

A nap közös bemelegítéssel kezdődött, majd körmérkőzéseket játszottak a csapatok egymás ellen. A pihenő játékosok labdás ügyességfejlesztős, valamint mozgáskoordinációs feladatokban próbálhatták ki magukat. A kabala nyuszi sok mosolyt csalt a kiérkező szülők arcára is és rengetek közös kép készült a gyerekekkel is.

A Szövetség részéről jelen volt Fekete Kriszta, aki több mint 200 alkalommal volt válogatott, Szabados István utánpótlás igazgató, Hiervarter Ákos program felelős, Dumas Jerome ülőröplabda válogatott másodedző és Sárközi Bence, aki főszervezője volt a mostani eseménynek.

„Számomra nagy élmény volt, hogy idehaza is megtudtunk rendezni egy országos röplabdás rendezvényt, aminek megvalósulásához a helyiek minden téren, maximálisan a segítségemre voltak, ezt köszönöm ismételten! Újfajta élményt kaptak a gyerekek és remélhetőleg a röplabda, mint sportág sokakat meg fog találni a jövőben. A sülysápi sportcsarnok megépülése esetében, akár a Tápió vidék röplabdás központjává is válhatunk, hiszen jelenleg is az NB I-es Gödöllő Röplabda Clubnak az utánpótlás csapata vagyunk, ez azt jelenti, hogy a tehetséges játékosoknak van lehetőségük profivá is válni. Szeretném, ha egyszer lenne egy olyan játékos, aki tőlünk indulva valósítja meg az álmait!”- mondta Sárközi Bence.

A sportos délelőtt zárásaként az eredményhirdetés következett, ahol minden intézmény és gyermek ajándékot kapott. Végül egy szenzációs csapatfotózásra került sor, amit nagyon élveztek az ovisok.

Készítette: Sárközi Bence

Budapest, 2017.11.27.