Az I. világháború kitörésnek Centenáriumi Emlékévét követő esztendőkben is sor kerülnek még az országban, így  a Tápió-vidéken is megemlékezésekre, programokra. tapiokultura.huTLképek

Szentmártonkátán 2015. március 6-án koszorúzták meg a település vezető és a társadalmi szervezetek képviselői a Hősök Ligetének emlékkapuját, majd a Szabó Magda Községi Könyvtár és Teleházban megnyitották a Községtörténeti Baráti Kör által létrehozott helytörténeti kiállítást.
Fodor Zoltán polgármester úr köszöntője után Hende Csaba honvédelmi miniszter képviseletében Illésfalvi Péter, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főtanácsosa tartott előadást és méltatta kiállítás szervezőinek munkáját.
Az est vendéglátó-szervezője Kissné Pásztor Éva, a szentmártonkátai Szabó Magda Községi Könyvtár és Teleház ny. igazgatója, a Községtörténeti Baráti Kör elnöke volt. A programot megtisztelte jelenlétével dr. Gedai István, a Magyar Nemzeti Múzeum ny. főigazgatója, Szentmártonkáta Díszpolgára és professzor dr. Pintér Lajos, veronai tiszteletbeli főkonzul is.
A rendezvényről a Tápió+ készített összefoglalót, amelyet a Williams Tv március 22-én mutat be, majd három alkalommal meg is ismétel.