Tápiószele, Tápiószecső mellett immár Nagykáta képes múltját is rögzíti az ezek szerint értékek közvetítésére is kiválóan alkalmas közösségi oldal. A Nagykátai emlékek című információs és képes hely „tartalmasításán” Rada István (képünk baloldalán), a magát szellemesen „naív” helytörténésznek nevező nagykátai város főépítész munkálkodik. A mérnök úr tagja a sülysápi székhelyű Tápió-vidéki múlt- és értékrögzítők közösségének, a Thapeu folyóirat szerzői gárdájának és a tapiokultura.hu is többször megtisztelte egy-egy olyan fotóanyaggal, amelynek segítségével, jó szívvel megemlékezhettünk városunk egy-egy köztiszteletben álló polgáráról, vagy egy intézmény, kulturális közösség, program évfordulójáról.
Máris sokan megtalálták annak, a módját, hogy régi fényképeiket a facebook-on keresztül eljuttassák hozzá. A „felület-tulajdonos” a fotókat minél nagyobb méretben kéri – köszönettel – beolvasni, de ha valakinek nem áll módjában ezt a műveletet elvégeznie, maga is szívesen elmegy a képekért, digitalizálja és visszajuttatja.
A tapiokultura.hu köszönettel él a jövőben is azzal a lehetőséggel, hogy a Nagykátai emlékek új szerzeményiből böngésszen.