aranyszarvasw

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg, illetve ezen felül egy személy posztumusz.

TRIANON2

 

MAGYARORSZÁG 100 ÉVE címmel készített fejtörőt Dusek László! A "Bővebbenben" megtelálható kérdésekre adott válaszokat akár meg is küldhetik a Tanár úrnak!

DusekL díj2

A tavalyi esztendőben először adtuk át a Tápió mentéért díjat (rövidesen megjelentetjük az új kiírást is), amelyet mások mellett a tápiószentmártoni dr. Dusek Lászlónak adományoztunk. A Tanár úr fáradhatatlanul dolgozik,

BasaLászló elhunyt másolata2

(Négy éve, 2016. április 5-én hunyt el Basa László. Rá emlékezünk.)

Évtizedeken át katonás fegyelemmel, kitartó szorgalommal kutatta e vidék múltját, értékeit.

Egész életével példázta, hogy csak az szeretheti igazán a hazáját, aki szűkebb pátriáját is magénak érzi, s aki erejéhez, képességeihez mérten szolgája is azt.

projekt tábla3Dusek László tanár úr Tápió-vidékért végzett sok évtizedes munkájáért a tavalyi évben az elsők között kapta meg a Tápió mentéért-díjat. Bennünket, az odaítélő kurátorokat tisztelt meg azzal, hogy elfogadta elis merésünket. Most az egyik újabb, nevéhez kötődő ügyét szeretnén népszerűsíteni: 2019-ben sikeres LEADER pályázat segítségével kezdtük el a vendégház kialakítását, melyet 2020-ban fejeztünk be teljesen. (Folytatás és képek a "Bőveb benben")

Katica farsang mont

 

A legjobb bulikat a nyugdíjasok csinálják!

Múlt szombaton a Katica Nyugdíjas Klub egy „klasszikus”, azaz jelmezes farsangi bált hozott össze. Remek vacsora, kiváló zene és Szécsiné Éva ferget eges humorú műsorvezetése kellett ahhoz, hogy olyan jól érezzük magunkat, ahogyan az a képeken is látszik ! tapiokultura.huTL.KÉPEK

Szökjön ki gyógyfürdőbe&nbsp ;

www.nagykatastrand.hu

 

KG

Fantasztikus élmény lenne, ha Tápió menti sportólónak is szurkolhatnánk a nyáron kezdődő XXXII. Tokiói Olimpia Játékokon! A tápiószelei junior világ- és Európa-ba jnok Kácsor Gréta, immár az olimpiai selejtezőre készülő felnőtt kézilabda-válogatottnak is tagja!
Grétára joggal büszkék a tápiószeleiek. Legutóbb a város 800 éves évfordulója alkalmával köszöntöttük.
(„Híralap”: Bruckner Vince: www.utanpotlassport.hu)

tj tunisz

2019. október 22-23 között Magyarország Tuniszi Nagykövetsége meghívásának köszönhetően első alkalommal került bemutatásra hungarikum hangszerünk, a tárogató. tapiokultura.huTL.KÉPEK A Kárpát-medence magyarságának jellegzetes hangszerét egyre több országban, mindig sikerrel népszerűsíti a Tápió mentét is mindenhol őszintén képviselő Terék József. A tárogató a klasszikus zenétől a népzenéig, a

Alkategóriák