szalmabála1

„Szerencséd, hogy öreganyádnak (öregapádnak) szólítottál!”. A 800 éves Szelei nénit és Szelei bácsit Ifj. Gonda Ferenc és a Települési Üzemeltetési Csoport munkatársai kérték meg arra, hogy a Népkert és a város Farmos felőli bejáratánál hirdessék, hogy Tápiószele városa szeretettel vár mindenkit a „szülinapi bulijába", 2019. 09.14-én, a Népkertbe! (Piramis-koncert, Tóth Andi és Szabó Ádám, airsoft bemutató, 8x80/800 finomság, ajándék, Tápiószele Erősembere Vándorkupa, mászófal, dodzsem „800-ért”, tűzijáték, retro disco (Peat Jr & Fernando), vurstli és …)

farmosi szent istván

szentistvánanapkoll

 

Kármán János plébános atya szeretettel fogadta be a Szent István napi szentmisét követő városi ünnepséget is templomába. Köszönet érte! KÉPEKtapiokultura.huTL A Kovács Ferenc polgármester úr köszöntőjével kezdődő rendezvényt Némethné Borsos Judit, a Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár intézményvezető-helyettese konferálta és

nagykáta anno III

slm2019szept

 

ITT a lényeg!

SPN Évadnyitó esemény!
Slam Poetry Nagykáta
Szeptember 13.
Nagykáta városi könyvtár

piknik jó

 

„A Páneurópai Piknik elnevezésű rendezvényt 1989. augusztus 19-ére hirdette meg a Magyar Demokrata Fórum debreceni szervezete és a Soproni Ellenzéki Kerekasztal pártja. A rendezvény célja a határok nélküli közös Európa eszméjének népszerűsítése és a vasfüggöny lebontása volt. 1989. május 2-án megkezdődött a vasfüggöny lebontása az osztrák-magyar határon. Ezek az események segítették elő a német egyesítést és vezettek a Berlini Fal leomlásához.” (forras: www.sopronikirandulas.hu)

citerások 1

 

Új darabbal gazdagodott a Tápió menti kulturális örökségvédelmi kiadványok sorozata. Terék József, az idén már 10. éve vidékünk kutatásával, kulturális értékeink publikálásával, valamint hazai és nemzetközi népszerűsítésével foglalkozó előadóművész most egy olyan kiadvány megvalósítását célozta meg, amely nem csak szűkebb pátriánkban, de országosan is hiánypótló.

aranyszarvasblaskov

 

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Egyesület idén Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg. Az elismerés pénzjutalommal nem jár, a díjazottak elismerő oklevelet és emlékérmet vehetnek át.

Jelölt lehet bármilyen természetes személy, aki

Alkategóriák