80 m

tapiokultura.huTL.KÉPEK

ITT nézze meg a Ceglédi Városi Televízió filmjét!

Blaskovich Múzeum Facebook: "A kiállítás Tápiószele fennállásának 800. évfordulójára készült. A településsel kapcsolatos régészeti-történeti tárlat 1999 óta nem volt, így a jeles évforduló aktuálissá tetette. A megnyitón köszöntőt mondott: Kovács Ferenc Tápiószele polgármestere,
dr. Kőrösi Andrea főigazgató-helyettes, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, Terék Mihály a Blaskovich Múzeum Baráti Kör elnöke.
A tárlatot : DR. MEZŐ ISTVÁN MÓZES, a Miniszterelnökség

Séta Blask

2019. október 4., péntek, 15:00–16:30: Gyalogosan eredünk Tápiószele történeti és szakrális emlékei nyomába. Helytörténeti túránkat a település legrégebbi műemlékénél, a római katolikus templomnál kezdjük, majd ellát ogatunk az 1825-ben épített evangélikus templomhoz. Megtekintjük az 1900 –ben épült, idén felújított református templomot.
A tematikus túrát Terék Mihályné vezeti, aki elkészítette tanulmányát a tápiószelei értéktárról a helytörténeti könyvbe.
Diákokat és felnőtteket egyaránt várjuk értékmegismerő túránkra. Gyülekezés a múzeumkertben 14 óra 30 perctől.
facebook.ESEMÉNY 


farmosi szüreti2019

 

IX. Farmosi Szüreti Felvonulás

farmosi napok 2019Ma már a legkisebb faluban is megkövezik a település vezetőit és a helyi művelődési ház leginkább egy, esetleg kétfős „csapatát”, ha a falu vagy városnapjuk nem mérhető a Sziget fesztiválhoz! (És abból is legyen havonta legalább egy!) tapiokultura.huTL.KÉPEK
BíróLászlóIstvánKÉPEI

Én magam mégis, újra is és újra azok jó hírét hirdetem a tapikultura.hu-n, akik

Jancsovocsné meghívó

 

Jancsovocsné meghívó2

&nbsp ;

800 éves kitüntetesek2

 

Tápiószele első, írásos említésnek 800. és várossá avatásának 10. évfordulóját ünneplő sorozat újabb eseményére kerül sor 2019. 09.28-án, szombaton, 18 órától a Simonffy Kálmán Művelődési Házban. A rendezvényen hét kiemelkedő életművet felmutató tápiószelei honfitársunk díszoklevelet vehet át. Rendezvényünket megtiszteli jelenlétével és köszöntőjével Czerván György, országgyűlési képviselő és Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke is!

Ezen alkalommal először hangzik fel Ter ék József, a város 800 éves évfordulója alkalmából megalkotott szerzeménye!
A rendezvény ingyenes! Mindenkit szeretettel várunk!

farmosi napok

vándor koll

 

Újjászületett a tápiószelei színjátszás!

A Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár nevében hálás szívvel köszönöm meg Katonáné Barna Zsuzsannának és társulatának a Tápiószele 800 ünnepsorozat részeként, 2019. 09. 13-án bemutatott Szelei vándor című előadás színrevitelét! tapiokultura.huTL.KÉPEK

Az darab rendkívül magas színvonalon, megható érzelemmel és mégis szórakozató módon tett sikeres kísérletet arra a szinte lehetetlennek tűnő vállalkozásra, hogy egy kisváros 800 éves múltját foglalja dramatizált keretbe.

Őszinte szívvel gratulálok ehhez!

Intézményünk rövidesen új,

filmszalag blask

Régészeti-történeti kiállítás nyílik szeptember 21-én, szombaton 10 órakor az MMgMK Blaskovich Múzeumában Tápiószele fennállása 800. évfordulójának tiszteletére. A régmúlt korok emlékei mellett a település négy történelmi egyházának történelmét, jellegzetes tárgyait , dokument umait is megismerhetjük.

Alkategóriák