Máj1P laravRészletek a "Bővebbenben"!

betyárok

 

A tápiószelei Tárogató Fesztiválon viseletbe öltözött hagyományőrzők egy kis falut, de legalábbis egy pásztor tanyát állítanak majd fel, ahol délelőtt tíz órától 12-ig (aztán majd meglátjuk) várják majd a rájuk kíváncsiakat! Miközben bográcsban főzik maguknak az ételt, egy-egy karikás-, vagy fokosharc-bemutatóval is

Nóta felhívásA tápiószelei Tárogató Fesztivál a Tápió-vidék azon kevés programja közé tartozik, ahol valóban a hagyományos értékeink és a hungarikumok megjelenítése áll a középpontban.

A kétnapos rendezvény – 2019. 05. 18-19. – idén is sokszínű kínálatából most egy újdonságra hívjuk meg a környék nyugdíjas klubjait, éneklő közösségeit, a dal- és népdalversenyeken

2019.05.15. 28. Blaskovich Napok

21. alkalommal rendezi meg a tápiószelei közgyűjtemény, a múzeumbaráti kör, az önkormányzat és a természetbarát klub az értékőrző és értékközvetítő programsorozatot.
A rendezvények ingyenesek.
Blaskovich Múzeum

13.00 Népkert→ „Petrik” Szőlős – Újszilvás elágazás →Újszilvás→Tápiógyörgye→Györgyei úton vissza Tápiószele→Káldi út→…. Vasútállomás →Nagy Lajos király út →Autómosó →…. Népkert
ITT A PLAKÁT

 old car fest 2015 kyiv ukraine 2

TTA2019tavasz nyár

www.tapiomenti-tomegsport.hu

IFISH koll

 

A tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Házban 2019. 03. 10-én
„Dr. Szele” – Fiatal tehetségek Tápiószelén
címmel megszervezett program egyik színfoltja volt az I-Fish Zenekar közreműködése. Gulyásné Mucsinyi Anna írásának közlése előtt magam is megköszönöm a fiatalok fellépést! Kívül-belül elegánsan, szerény alázattal, de nagy felkészültséggel szólaltatták meg a műveket! Bár a közösségük kovásza a hit, játszott darabjaik sokszínűek, melyek között ismert és közkedvelt dallamok is felcsendülnek. Rövidesen a Népkerti Majálison is fellépnek majd!

Tájház túra Gomba

Gomba - Úri - Pánd - Gomba útvonalon 31 km-es kerékpáros körtúra, a 3 település tájházainak meglátogatásával. A túra során 3 tavat is érintünk, így akár lehetne 3 tó-túra is. Vízparton haladni mindig kellemes és a Gombai-tónál majd 2 km hosszan lesz erre lehetőségünk.
Előnevezés: http://darktiming.hu/tta
Részletes túrakiírás: https://www.facebook.com/notes/gombai-sport-egyesület/3-tájház-túra-kiírás/2580249535350598/
További részletek: https://www.facebook.com/events/1216500728515600/

Sóvirág logoAz idei harmadik országos kiírású nyílt gyalogtúránk a Tápió - Hajta vidéke túra lesz, amely a Farmosi nádas tájvédelmi körzetét ismerteti meg szakvezetők segítségével. A túra három különböző távon kerül megrendezésre. A túra időpontja: május 5. vasárnap.
Fontosabb tudnivalók:

Alkategóriák