családi fészek2

 

Az Ofella Sándor Alapítvány világhálós vetélkedőt hirdetett őseink használati eszközei címmel.

2021.02.01-jétől minden héten egy 3 képből álló feladványt közölnek a Családi Fészek Néprajzi Múzeum facebook facebook oldalán

1. forduló - 2021.02.01. - 2021.02.07. 3 – 3 képhez várják a válaszokat, amelyeket elektronikus űrlapon lehet beküldeni.

TME logóetesd.hu: "Csapatunk az első Covid -19 járvány hullámában azon dolgozott, hogy az egészségügyben dolgozók egészséges, tápláló ételhez jussanak. Most a más odik hullám során ismét aktiváljuk az ETESD A DOKIT 2-t, hogy a társadalom, különböző okok miatt rászoruló rétegeit segíthessük." Részltek a szervezők honlapján!

https://fb.watch/3bWu_kgVts/

A tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház munkatársai is kihasználják a világháló nyilvánosságát, hogy sok-sok közművelődési intézményhez hasonlóan legalább ebben a formában eljussanak a közönségükhöz, olvasóikhoz, településük polgáraihoz.

KP1 kicsiTápió mentéért díjat adományozunk Kucza Péternek a Tápió-vidék kor-, ipar-, helytörténeti és képzőművészeti dokumentumainak félévszázados, tudományos igényességű gyűjtéséért, az egyedülálló, felbecsülhetetlen értékű Tápió menti képeslapgyűjteményének létrehozásáért, gondozásáért, feldolgozásáért, az ezeket bemutató, kimagasló színvonalú 17 könyve megírásáért, szerkesztéséért, a hazai és nemzetközi szakkiállításokon elér nívódíjaiért, a Tápió mente településeinek kutatásáért. 
Laudáció (a "Bővebbenben"):

Azon kevés elismerések egyike, amelyet nem politikusok, nem önkormányzatok, nem képviselők, nem hivatalnokok, nem szakmai szervezetek adományoznak oda egy régió, egy kistérség, egy tájegység érdemeseinek. Ezt a díjat hat Tápió-vidéki ember - egy néprajztudós tankönyvíró, oktató, egy

A TÁPIÓ MENTÉÉRT tpkra

 

2019.átadó.FOTÓ/GÓCSA Sokan, sokat beszélgettünk évek óta arról, hogy milyen sokan vannak azok, akik itt, a Tápió-vidékén alkottak valami olyan maradandót, amelyet „méltatnunk”, példának állítanunk kellene.

nőklapjaszele2

Az ország egyik legnépszerűbb, legolvas ottabb magazinjában, a Nőklapja november 4-én megjelent számában Hulej Emese három oldalas írásában mutatta be a tápiószelei Blaskovich Múzeumot. Nem ez az első alkalom,

Tápiószelei barátaim előtt le a kalappal! A Simonffy Kálmán Művelődési Ház csapata sem adja meg magát a vírusnak, és "élőben" közvetíti egy fiatal hagyományőrző divatbemutatóját ma, 16 órától! Kövessék, "kedveljék"! Minden visszajelzés fontos most, nem csak a szelei , de minden Tápió menti "amatőr" és "hivatásos" népművelő számára!

szökőkút másolata

 

Népművelőként három Tápió-vidéki településen dolgoztam, de a „magam örömére” 13 éve járok még vagy egy tucatnyi településre egy-egy jó kis program, esemény kedvéért. Mindig elszomorít, ha valaki a saját faluját, kisvárosát szapulja itt-ott-amott. KÉPEK.Tpk.TL

Alkategóriák