TMDíjcsopkép2022

2022. november 4-én negyedik alkalommal került sor a Tápió mentéért-díjak átadására, amelynek helyszíne ezúttal a sülysápi Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár volt.
A programról a Kuratórium elnöke, Terék József saját közösségi oldalán is beszámolt:” 2022. november 4-én átadásra került a Tápió mentéért díj. Idén Bodrogi Györgyné, Füri András, valamint Horváth Lajos kapták az elismerést. Tóth Ferencnek posztumusz Tápió mentéért díjat, Walter Józsefnek posztumusz Tápió mentéért Díszoklevelet, valamint Czira Sárának és Kácsor Grétának Fiatal Tehetség kategóriában osztottuk ki a Tápió mentéért díjat.

KÉPEK-WAMKK

TMértdíj

 

Mi, a Tápió mentéért-díj kurátorai, büszkék vagyunk rá, hogy 2019 óta a Tápió-vidék értekeit gazdagító, őrző, támogató kiválóságoknak ítélhettük oda ezt a civil elismerést. A díj történetének összefoglalása utá bemutatjuk az eddigi díjazottakat. Személyük, életútjuk adja majd a valódi értékét az idén , november 4-én, Sülysápon kisztandó Aranyszarvas-plaketteknek is. Október 15-ig még önök is elküldhetik a díjra javasoltjuk nevét, a rövid indoklást, bemutatását!

Kossuth CD plakát kicsi

 

Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója alkalmából újabb kulturális örökségvédelmi kiadvány készül el Terék József zenei előadóművész, zeneszerző, zenei rendező által, mely az idén 30 éves pályafutásának egyik legkiemelkedőbb munkájának ígérkezik:

A tápiószelei Blaskovich Múzeum újra olyan, mint amilyennek azt a Blaskovich fivérek, György és János, a "Bácsik" megálmodták! Gócsáné dr. Móró Csilla igazgató asszony és a Blaskovich Múzeum Baráti Körének jóvoltából szinte nincs olyan év, amikor az intézmény ne nyerne és valósítana meg egy pályázatot vagy vinne sikerre, akár önerőből, támogatók jóvoltából egy a múzeumot, annak környezetét, programjait fejlesztő, szépítő, gazdagító saját kezdeményezést! A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Blaskovich Múzeuma március 26-án, 13 órától ünnepélyesen, magas színvonalú zenei programmal nyitja meg a felújított Blaskovich Kúria főépületét. http://blaskovichmuzeum.hu/

Egy jó online kaszinó sok mindennek az összessége. Mindenekelőtt a jó általános és átfogó játékélmény fontos. Ha a dolgok nem stimmelnek, őszintén megmondjuk. Független üzemeltető vagyunk. A mi véleményünk azonban a mi véleményünk. Ha más a véleményed, a szó szabad. Minden értékelésünkben megoszthatja saját tapasztalatait az online kaszinókkal, és megbeszélheti a témát.

 

Múzeumkerti meghívó2

Részletek a "bővebbenben"!

fotopalyazat

 

Az összesen 600.000 Ft díjazás mellett a kiadványban és a vándorkiállításon való megjelenés is motiváció lehet a Pest Megye Önkormányzata fotópályázatára való jelentkezésre. A Pest Megyei Értéktár nyilvántartásában szereplő értékeket kell megörökítenie a fotósoknak. Az ajánlott témák között szerepel a tápiógyörgyei Györgyey-kastély és a farmosi szikesek, nádasok világa is.

Alkategóriák