Eszti3

 

Soha nem kapta még meg az egyik legrangosabb művészeti-alkotói elismerést, a Junior Prima Díjat Tápió menti fiatal. Most – talán nem túlzás leírnom –, hogy

Tápiószele 800 MOLINOkicsi

 

Tápiószele 800! A Népkerti Városnap – 2019.09.14. „800-asaihoz” Tápiószele Önkormányzata – a rendezvény finanszírozása mellette – a következőkkel csatlakozott
az ünnepi évben:
minden ovisnak, minden i általános isisnek = 8000 Ft!
Minden tápiószelei lakosnak, aki szeptember 1-jéig a 70. életévét betöltötte: 8000 Ft gyógyszertámogatás!
A középiskolások támogatása 2019-ben 8000 Ft!
A Bursa Hungarica felsőfokú tanulmányi támogatási keret megduplázva!
A szociális tűzifa támogatás keretösszegét 1 millió Ft-tal megemelve!
Isten éltessen Tápiószele!

800 nödik koll

A Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ 800 év - 800 mag” fantázianevű kiállítással vesz részt a 800 éves Tápiószele szeptember 14-ei, népkerti városnapján. A magyar flóra génmegőrzésének feladatát ellátó intézmény rendszeresen és évek óta bekapcsolódik a város életébe. Sokszínű szakmai tevékenységük bemutatása mellett gyönyörű parkjukban olyan programoknak is helyet adnak, mint amilyen a Tápiómenti Íjász Központ - TÍK júniusi, nagyszabású íjászversenye volt. Tápiószele rangját is emeli, hogy ez a nagyjelentőségű, tudományos központ városunkban működik! A városnap szervezői nevében köszönjük, hogy rendezvényünkön részt vesznek!

Kormányablak PLAKÁTA Pest Megyei Kormányhivatal kormányablak buszát többek között a fesztiválszervezők is – a nagyhírű Sziget fesztiváltól a ma már a Tápió-vidék határain túlról is tízezreket vonzó TápióFeszt-ig – szívesen invitálják rendezvényeikre. A két napos tápiószelei Tárogató Fesztivál első napján, május 18-án 11 és 16 óra között vendégeink a plakáton felsorolt ügyeiket is elintézhetik, így akár megspórolhatnak maguknak egy utazást, egy munkahelyi távollétet, ügyintézésre elhasznált szabadnapot.

bbrigittakollA Tápió mente egyik kiválósága, a kókai Dr. Baksa Brigitta szülőföldjének elkötelezett kutatója, etnográfusa, kinek személyiségét, kimagasló szakmai munkáját és alázatos értékmentő tevékenységét szinte mindenki ismeri. A mendei pünkösdi hagyományoktól egészen a hon- és népismereti tudományos és szakmai munkásságig terjedő több évtizedes tevékenységét ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Regionális Szervezete (VOSZ KMRSZ) 2018. november 30-án.

Mikulás népijáték

Mikulásjárat Sülysápon!
Találkozz a Mikulással és kedves manóival a "Bővebbenben" felsorolt helyszínek egyikén! 2018. december 6-án (csütörtökön) mindenkit vár szeretettel, különleges látvánnyal, rengeteg meglepetéssel Sülysáp város Mikulása!

TJ Hong2018. október 29-31 között az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának támogatásával, Magyarország Hong Kong-i Főkonzulátusának szervezésében a Távol-Kelet újabb két országában, Hong Kongban és Makaón került bemutatásra hungarikum hangszerünk, a tárogató.  KÉPEK

32 kollAz idei Sülysápi Városnap sikeréhez nagyban hozzájárult a vajdasági 3+2 zenekar éjszakába nyúló koncertje is. Nemcsak egy remek bulit csináltak Bugyi Zoltánék, de személyükben egy közvetlen, vidám és nagyon udvarias csapatot ismertem meg. A koncert után Nagykátán éjszakázott a társaság, majd másnap a tápióbicskei Vadász Csárdában egy közös ebéd után indultak tovább a fiúk a következő fellépésükre. Bugyi Dani kérésére Szőke Attila fotóiból és az én telefonos fényképeimből összeállítottam egy „3+2-ős” galériát.

Gödöllőiek kollázsnakLegkisebbjeink 6. (vagy7?) ovismajálisa után, ma éppen a helyi Szent István Általános Iskola diákjai jártak a Kapás Gyűjteményben. Híre van már annak, hogy sülysápon nem csak egy kis múzeumot csodálhatnak meg a gyerekek, de a hamuban sült pogácsától a kötélhúzásig, a bográcsozástól a méhészkedésig, a kötélhúzástól a gémeskutazásig, a népviseletes nénitől a kosárhintáig, sok-sok mindennel és vidám vendégszeretettel várjuk a messzebbről érkezőket is. A tápióságiak, a nagykátai ovisok és most a gödöllői elsősök is imádtak bennünket!
Szántó Zoltán - a sülysápi Sancho Pékség - 10 éve kiemelt és nagyvonalú támogatója a művelődési központunknak (WAMKK). Zoli és Kati gyermekei Gödöllőre járnak iskolába. Viszonozva házaspár és a cég barátságát, egy nagy bulira és egy Holdonmacska koncertre vendégeltük meg a gödöllői sulisokat.
Filmekben elmesélve: