Kormányablak PLAKÁTA Pest Megyei Kormányhivatal kormányablak buszát többek között a fesztiválszervezők is – a nagyhírű Sziget fesztiváltól a ma már a Tápió-vidék határain túlról is tízezreket vonzó TápióFeszt-ig – szívesen invitálják rendezvényeikre. A két napos tápiószelei Tárogató Fesztivál első napján, május 18-án 11 és 16 óra között vendégeink a plakáton felsorolt ügyeiket is elintézhetik, így akár megspórolhatnak maguknak egy utazást, egy munkahelyi távollétet, ügyintézésre elhasznált szabadnapot.

bbrigittakollA Tápió mente egyik kiválósága, a kókai Dr. Baksa Brigitta szülőföldjének elkötelezett kutatója, etnográfusa, kinek személyiségét, kimagasló szakmai munkáját és alázatos értékmentő tevékenységét szinte mindenki ismeri. A mendei pünkösdi hagyományoktól egészen a hon- és népismereti tudományos és szakmai munkásságig terjedő több évtizedes tevékenységét ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Regionális Szervezete (VOSZ KMRSZ) 2018. november 30-án.

Mikulás népijáték

Mikulásjárat Sülysápon!
Találkozz a Mikulással és kedves manóival a "Bővebbenben" felsorolt helyszínek egyikén! 2018. december 6-án (csütörtökön) mindenkit vár szeretettel, különleges látvánnyal, rengeteg meglepetéssel Sülysáp város Mikulása!

TJ Hong2018. október 29-31 között az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának támogatásával, Magyarország Hong Kong-i Főkonzulátusának szervezésében a Távol-Kelet újabb két országában, Hong Kongban és Makaón került bemutatásra hungarikum hangszerünk, a tárogató.  KÉPEK

32 kollAz idei Sülysápi Városnap sikeréhez nagyban hozzájárult a vajdasági 3+2 zenekar éjszakába nyúló koncertje is. Nemcsak egy remek bulit csináltak Bugyi Zoltánék, de személyükben egy közvetlen, vidám és nagyon udvarias csapatot ismertem meg. A koncert után Nagykátán éjszakázott a társaság, majd másnap a tápióbicskei Vadász Csárdában egy közös ebéd után indultak tovább a fiúk a következő fellépésükre. Bugyi Dani kérésére Szőke Attila fotóiból és az én telefonos fényképeimből összeállítottam egy „3+2-ős” galériát.

Gödöllőiek kollázsnakLegkisebbjeink 6. (vagy7?) ovismajálisa után, ma éppen a helyi Szent István Általános Iskola diákjai jártak a Kapás Gyűjteményben. Híre van már annak, hogy sülysápon nem csak egy kis múzeumot csodálhatnak meg a gyerekek, de a hamuban sült pogácsától a kötélhúzásig, a bográcsozástól a méhészkedésig, a kötélhúzástól a gémeskutazásig, a népviseletes nénitől a kosárhintáig, sok-sok mindennel és vidám vendégszeretettel várjuk a messzebbről érkezőket is. A tápióságiak, a nagykátai ovisok és most a gödöllői elsősök is imádtak bennünket!
Szántó Zoltán - a sülysápi Sancho Pékség - 10 éve kiemelt és nagyvonalú támogatója a művelődési központunknak (WAMKK). Zoli és Kati gyermekei Gödöllőre járnak iskolába. Viszonozva házaspár és a cég barátságát, egy nagy bulira és egy Holdonmacska koncertre vendégeltük meg a gödöllői sulisokat.
Filmekben elmesélve:

FarmosUrbán

Április 29-én kerül megrendezésre a II. Farmosi Rockmajális a művelődési házban. A koncertet a közelmúltban elhunyt Urbán Jenőnek ajánljuk, a farmosi rock élet hőskorában tevékenykedő Manufucktúra zenekar énekesének, jó barátnak, családapának.

19:00 - Kapunyitás. Fellépők:

2018.03.10. Pintér Béla a sülysápi WAMKK ban tapiokulturaNem az első teltháza volt idén a sülysápi WAMKK-nak, de ennél többen már tényleg nem lehetünk! Pintér Béla vallásos dalai miatt 2012 és 2015 után 2018. március 10-én is sokan, közel négyszázan! zarándokoltak el a művelődési központunkba. tapiokultura.huTL.KÉPEK
Jöttek Sülysápról, a szomszédos településekről, de még

 

Könyvtár elérhetősége

 Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár

Városi Könyvtár
Széchenyi út 20.
(53) 380 034

Könyvtárvezető:
Némethné Borsos Judit
Könyvtáros:
Dobi Diána
Badenszkiné Lesták Zsuzsanna

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Könyvtár nyitvatartása

HÉTFŐ: zárva
KEDD:

9.00 – 17.00

SZERDA: 9.00 - 17.00
CSÜTÖRTÖK:

8.00 – 17.00

PÉNTEK: 13.00 – 18.00
SZOMBAT:

8.00 – 12.00

 


A könyvtárak adatbázisainak keresőrendszere

 

Térítéses szolgáltatások díja a Városi Könyvtárban 2019. január 1-től

Beiratkozási díj

INGYENES

Kedvezmények

16 éven felüli érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők

INGYENES

Pedagógusok, Önkormányzat dolgozói, nyugdíjasok, 16 éven aluliak, könyvtárosok

INGYENES

Késedelmi díjak

Könyvenként

/türelmi idő:  nap/

Ft/nap + postaköltség /a postán feladott értesítők költsége/

Könyvtárközi kölcsönzésben kért dokumentum

Ft/dokumentum/nap

Kézikönyv, folyóirat, hangzó, elektronikus dokumentum

Ft/nap + postaköltség

Egyéb szolgáltatások

INTERNETHASZNÁLAT

Ft/óra

FÉNYMÁSOLÁS

A/4:  Ft

A/3:  Ft

NYOMTATÁS

Fekete-fehér szöveg:  Ft

Fényképnyomtatás, sokszorosítás nem lehetséges

KÖNYVTÁRKÖZI KÖLCSÖNZÉS

Postaköltség - előre fizetendő

ELVESZETT OLVASÓJEGY PÓTLÁSA

Ft/darab

ÉRTESÍTÉS ELŐJEGYZÉSRŐL

Postaköltség vagy telefondíj-megállapodás szerint

KÁRTÉRÍTÉS

Rongált dokumentum esetében - a használhatóság mértékétől függően

Az elveszett dokumentumokért gyűjteményi árat kell fizetni