A tápiószecsői Ofella Alapítvány által fenntartott és Családi Fészek névre keresztelt múzeumnak fészere is van.
Walter János, családja és barátai apránként fogja majd csinosítani ezt az udvari színt, de már most is egyre több programot valósítanak meg itt. tapiokultura.huTLképek
Mi, Kanizsár Istvánnal, a TTA kuratóriumának az elnökével együtt, még a vasárnapi sülysápi tömegsport akciónk után is rávettük magunkat, hogy egy félórára benézzünk az Arany János utcába.
Dióhéjban: forralt bor, forró tea, sütőtök, kézműveskedés, mézeskalács... Meg egy kis szülinapi köszöntés...
A kecsketejből készült kézműves szappanokat és a különleges, egészséges! kávét kóstoltató kedves hölgyekkel a december 14-i Sülysápi Adventen is találkozhatnak majd.

Théodore Valerio (1819-1879) francia festő és grafikus Alexander Humboldt, a jeles német természettudós biztatását követve érkezett Magyarországra 1851-ben. 1852-ben tett jászsági útja során rajzolt le egy árokszállási asszonyt. A később erről készült rézkarc-változatról mondta lelkesedve Théophile Guatier, a romantikus költő: "soha nemesebb öltözet nem takart szebb formákat"! (Kósa Károly gyűjtése)
A takaros jász menyecskét megtekintheti a Jászok Egyesülete ezer kedvelőhöz közelítő közösségi oldalán: https://hu-hu.facebook.com/jaszokegyesulete.hu („a kép”)
JÁSZOK EGYESÜLETE www.jaszokegyesulete.hu, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Walter Marian József (1909-1989)

Öt évvel ezelőtt, 2009. december 7-én Tápiószelén, a lengyel katonák 1939-es ott tartózkodásának emlékét megörökítő márványtáblákat avattak. Azzal, hogy nem sokkal korábban, 2009. július 19-én a lengyel légió és Wysocki, a Közép-Tiszai hadsereg vezérkara szállását megjelölő emlékoszlopot felállították, a két emléktábla Tápiószelét a magyar-lengyel barátság kiemelt országos emlékhelyévé tette. KÉPEK

2014. július 24-én a jászberényi Jász Múzeumban „Kimegyek a doberdói harctérre…” című kiállítás megnyitására került sor. A megnyitó ünnepség, valamint a kiállítás a száz éve kitört I. világháború országszerte zajló emlékező rendezvényeinek sorába illeszkedett. Képek

Idézet a meghívón szereplő szövegből: „Száz esztendővel ezelőtt, 1914. június 28-án Szarajevóban a boszniai hadgyakorlat megtekintésére érkezett Ferenc Ferdinánd trónörököst és feleségét, Chotek Zsófiát Gavrilló Princip szerb diák meggyilkolta. A haláleset miatt az Osztrák-Magyar Monarchia Szerbia megbüntetését határozta el. 1914. július 28-án, a merénylet után egy hónapra pedig kitört a háború a Monarchia és Szerbia között, amibe hamarosan szinte egész Európa és több kontinens országa is bekapcsolódott. Az akkor még csak Nagy Háborúként emlegetett esemény így vált négy éven át, 1918-ig tartó I. világháborúvá.