A tavaly pályázati pénzből Tápióságon elültetett fák idén már is pótlásra szorultak. Bár az 54 darab kőrisfa a munkanap kellős közepére érkezett meg, bőven akadt önzetlen szorgos munkás! (Jutalmuk a jókedv mellett a szokásos zsíroskenyér, forró tea, némi borocska volt!) Sőt, sokan panaszkodtak is azért, hogy kénytelen-kelletlen kimaradtak a faluszépítő akcióból. Hogy számukra is kellemes legyen majd egykoron a lombok alatti hűsölés, többen is örömmel vállalták csemeték rendszeres öntözést. Kun-Halasi Katalin fotói (Folytatás a „Bővebbenben”)

Sajnos, a szép sétálóút fáit, a padokat, szemeteseket nem csak az időjárás pusztította! Ezért az önkormányzat és a lokálpatrióta közösségek a jövőben a fásításokat, a parkok felújítását a jó szándékú civilek minél szélesebb rétegének bevonásával szeretné elvégezni. Aki maga is munkálkodik egy-egy akció alkalmával, az már sajátjának is tekinti a megszépült értékeket, és gondos, óvó figyelemmel kíséri majd annak további sorsát.
(Az lenne az igazi, ha az egykori rongálók közül is bekerülne így-úgy-amúgy egy-két „polgártárs”, akinek az éjszaki mulatozásból hazafelé bandukolva, legközelebb már nem „állna útjában” a járda melletti fácska, a szemetes, a virágláda!)