PávásokErdélyben

Kiss Istvánné, a sülysápi Pávakör nyugdíjasainak vezetője percekig lelkendezte nekem frissen szerezett élményeit tegnap. Augusztus utolsó napjaiban Városfalván, Sülysáp Homoród-völgyi kedves kis testvértelepülésén jártak. Piroska néni meghatottan mesélte el, hogy milyen szeretettel fogadták őket barátaink, hogy milyen kedvesek voltak vendéglátóik, szállásadóik. Dicsérte az unitárius templom szépségét, a Hálaadó ünnepség emelkedettségét.KÉPEK

A Pávakör nevében Katus Norbert alpolgármester úrral koszorúzhatta meg azt a Hősi emlékművet, amelyre az Összefogás Sülysápért Egyesület és a sülysápi vállalkozó, Dobos Attila adományaként nemrégiben került fel a megszépült magyar címer.
Az alig 200 fős község művelődési házában több mint 200-an gyűltek össze (hiszen hazajön ilyenkor sok-sok rokon, elszármazott is) a délutáni lakomára és mulatozásra, ahol még egy tisztességes cigánybanda is szolgálatba helyezte magát! A zenészekkel aztán gyorsan barátságot is kötött a sülysápi nyugdíjasok társasága, hiszen alaposan ellátták hegedűszóra váró dalaikkal a muzsikusokat. Utóbbiak meg mit tehettek? Elhúzták a mieink nótáját, úgy, ahogy kell!
Sülysáp és Városfalva ugyan hivatalosan is testvérkapcsolatot ápol, de a papírosnál sokkal fontosabb, hogy az elejétől fogva, folyamatosan gyarapszik mindkét oldalon azon vállalkozók, magánemberek, családok, fiatalok baráti kapcsolata, akik „felkérés”, „felszólítás” nélkül is magukénak érzik ezt az ügyet.
A Fábry-Salvári és a Gigor család mellett Dobos Attila is az egyik motorja, mozgatója ennek a kapcsolatnak. Ezt a mostani utat is ő szervezet meg és jól tette!
Íme, nagy élménnyel ajándékozhattuk meg az augusztus 21-i Városnapunkon kitűntetett Pávakörünk tagjait is, akikkel gyarapodott, erősödött a testvérkapcsolatot szívügyüknek tekintők közössége is.
Köszönjük a városfalviak vendégszeretetét!
Sülysápi Hírforrás - IX. évf. 9. szám - 2015. szeptember (7.oldal)