TF5Koll

– Zsédával, ügyeskedő kölkökkel, ágyúval meg spéci járgányokkal
A TápióFeszt első estéjét a nagykátai kötődésekkel is rendelkező Zséda remek koncertje zárta. Nekem! Mert „öregember, nem rakéta”, azaz az egész napos talpalás miatt gágogó talpaim még az előtt hazavittek, mielőtt lefotózhattam volna a 3+2 mulatós buliját, meg DJ Dominique lemezlovaglását. (Bánhattam, mert a helyszínen hagyott barátaim hajnali kettőig mulatták át az éjszakát!) TápióFeszt(5.)tapiokultura.huKÉPEK


Így viszont én legalább kipihenten és időben érkeztem vissza a piactérre reggel ahhoz, hogy a Nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat látványos hadijátékát végignézhessem. Tóth Péter, Tinka Ádám, Kármán László és bajtársaik egy igazi csatajelenetet mutattak be. Bizony, egy ilyen akciót százas nagyságrendű ezer forintossal szokták a népművelők, programszervezők falunapjukra, fesztiváljukra édesgetni. (A TápióFeszt tanulsága, hogy Kis Grófóra illetve a hagyományőrző katonákra, a kiváló kókai, szecsői, tápiószentmártoni néptáncosokra, a Tápió-vidék értéktáraira vagy a Kossuth-díjas színművészre kíváncsiak tábora nem fedi át egymást.)
A rohamozó harcosok lendületével rohantam én is tovább a Nagykátai Strand- és Gyógyfürdő parkolójába, ahol csodajárgányok mutogatták magukat az autók szerelmeseinek.
Roham ide, roham oda, azért szaladtamban csak megálltam egy pillanatra a gyerek kalandparkjában is.