IllésMkoll2

 

A napokban került ki Hajdú Kata mesesorozatának harmadik darabja, amelyet ezúttal is a tápióbicskei művész, Illés Márta illusztrált. KÉPEK

Természetesen, Tápióbicskén lesz az „ősbemutató” (március 29., 18 óra, Fehér István Művelődési Ház és Könyvtár), de április 11-én, Tápiószelén is sor kerül egy nagyon is rendhagyó „könyves-képes-verses” családi napra!

Márti és Kata a Tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtárban, a könyvtár délelőttől késő délutánig tartó költészet napi programjának keretében, Zárda Norbert barátom új zenekarának mini-koncertjét követve, folytatva várja majd a gyerekeket, a gyermeklelkű felnőtteket, a szülőket, nagyszülőket, a pedagógusokat! Kata mesél, s közben Márti ott, abban a minutumban, a kicsinyeknek és a nagyoknak a szeme láttára alkot új képeket!
Kedves Szülők, Nagyszülők!

Érdemes április 11-én úgy menni a gyerekekért az oviba, a suli napközijébe, hogy onnan mindjárt be is kanyarodjanak a könyvtárunkba! Zárda Norbiék „felnőtt” versekre írt dallami 16 órától szólalnak meg, Illés Márta és Hajdú Kata mesekönyv-programja úgy 16.30 -16.45 között kezdődik. Lehet jönni-menni! Nem kötelező pontosan érkezni, és ha csak egy öt percre kukkantanak be, annak is örülni fogunk! Betoppannak, a háttérben szól a zene, közben a gyerekkel megnézik Márta kiállítását, aztán meghallgatnak egy-két mesét, megnézik, hogyan „születik a festmény”!
A könyvek a helyszínen – nem kötelező jelleggel! – megvásárolhatók lesznek. (Az én párhete született Marci unokámnak már meg is van az első dedikált mesekönyve!)

(A könyvtár későbbiekben részletesen ismertetendő, reggeltől késő délutánig tartó költészet napi programja, benne a koncert, a „mesélő képkészítőkkel” együtt, természetesen ingyenes lesz!