80 m

tapiokultura.huTL.KÉPEK

ITT nézze meg a Ceglédi Városi Televízió filmjét!

Blaskovich Múzeum Facebook: "A kiállítás Tápiószele fennállásának 800. évfordulójára készült. A településsel kapcsolatos régészeti-történeti tárlat 1999 óta nem volt, így a jeles évforduló aktuálissá tetette. A megnyitón köszöntőt mondott: Kovács Ferenc Tápiószele polgármestere,
dr. Kőrösi Andrea főigazgató-helyettes, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, Terék Mihály a Blaskovich Múzeum Baráti Kör elnöke.
A tárlatot : DR. MEZŐ ISTVÁN MÓZES, a Miniszterelnökség

Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának titkárságvezetője nyitotta meg.
Áldást mondott: Kármán János római katolikus plébániai kormányzó, Kustra Csaba evangélikus tiszteletes, Nagy József Mihály református lelkipásztor. Csapláros Csaba rabbi (szombat lévén nem lehetett jelen) köszöntőjét Faragó Sándor olvasta fel.
A múzeumbaráti kör által az évfordulóra, NEA pályázati támogatással készített mappát kap tak a kiállítás és az óriás filmszalag készítői, segítői.
A tápiószelei Blaskovich János Általános Iskola tanul ói az ÓRIÁS PUZZLE- raktak össze. A diákok 16 tápiószelei értéket rajzoltak, festettek meg. A 2. osztályoktól a 4- osztályosokig az of. tanító nénik, a felső tagozatosoknál Badenszkiné Lesták Zsuzsa segítette az alkotások elkészítését.
A kiállítás kurátorai: Dinnyés István régész, Gócsáné dr. Móró Csilla történész.
A megnyitóhoz kapcsolódott az óriás filmszalag regisztrációja a magyar rekordok között. A mérést, hitelesítést Sebestyén István elnök végezte."