A tápiószelei Blaskovich Múzeum újra olyan, mint amilyennek azt a Blaskovich fivérek, György és János, a "Bácsik" megálmodták! Gócsáné dr. Móró Csilla igazgató asszony és a Blaskovich Múzeum Baráti Körének jóvoltából szinte nincs olyan év, amikor az intézmény ne nyerne és valósítana meg egy pályázatot vagy vinne sikerre, akár önerőből, támogatók jóvoltából egy a múzeumot, annak környezetét, programjait fejlesztő, szépítő, gazdagító saját kezdeményezést! A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Blaskovich Múzeuma március 26-án, 13 órától ünnepélyesen, magas színvonalú zenei programmal nyitja meg a felújított Blaskovich Kúria főépületét. http://blaskovichmuzeum.hu/

Egy jó online kaszinó sok mindennek az összessége. Mindenekelőtt a jó általános és átfogó játékélmény fontos. Ha a dolgok nem stimmelnek, őszintén megmondjuk. Független üzemeltető vagyunk. A mi véleményünk azonban a mi véleményünk. Ha más a véleményed, a szó szabad. Minden értékelésünkben megoszthatja saját tapasztalatait az online kaszinókkal, és megbeszélheti a témát.

 

Múzeumkerti meghívó2

Részletek a "bővebbenben"!

Kossuth CD plakát kicsi

 

Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója alkalmából újabb kulturális örökségvédelmi kiadvány készül el Terék József zenei előadóművész, zeneszerző, zenei rendező által, mely az idén 30 éves pályafutásának egyik legkiemelkedőbb munkájának ígérkezik:

fotopalyazat

 

Az összesen 600.000 Ft díjazás mellett a kiadványban és a vándorkiállításon való megjelenés is motiváció lehet a Pest Megye Önkormányzata fotópályázatára való jelentkezésre. A Pest Megyei Értéktár nyilvántartásában szereplő értékeket kell megörökítenie a fotósoknak. Az ajánlott témák között szerepel a tápiógyörgyei Györgyey-kastély és a farmosi szikesek, nádasok világa is.

szf1

 

Nemigen van olyan zenebarát a Tápió-vidéken, aki ne ismerné a Nagykátai Liszt Ferenc
Alapfokú Művészeti Iskola
igazgatóját, Szabó Ferencet. Jómagam is már vagy 30 éve követem, tisztelem munkásságát, mint „zeneiskolás szülő”, népművelő vagy az utóbbi másfél évtizedben, mint a tapiokultura.hu szerkesztője is. Azt mindenki tudja az igazgató úrról, hogy kiváló tombitaművész, a Nagykátai Fúvószenekar karnagya, de zeneszerzői tevékenységéről talán velem együtt kevesen hallottak eddig.

tápió énekegyüttes

 

A három Tápió menti lány, a tápiószelei Sass Éva (a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes tagja), a sülysápi Mázás Jázmin, valamint a farmosi Czira Sáraakár meg is nyerheti a rangos nemzetközi világhálós művészeti fesztivál, az Inter national Art Community "Prometheus" első helyét!

Simon Tamással „kísérleti jelleggel”, „Nagykátáról beszélünk” címmel elkészítettünk két kisfilmet egy-egy bennünket érdeklő témáról. Az elsőben Rada Istvánnal beszélgettünk a Keglevich-kápolnánál, annak várható felújításáról és egy új, nyitott ravatalozó megépítéséről.

 

 

A nagykátai Tóth Lili 12 éves. Az MTK versenyzőjeként több szörös korosztályos bajnok és korcsoportjában Európa 15, a világ 25 legjobbja között tartják számon. Klubja kérésére egy bemutatkozó kisfilmet kellett magáról forgattatnia amelyet Simon Tamás a Nagykátai Városi Könyvtár és Művelődési Központ könyvtárában készített el. A filmen Egriné Nagy Mária képei is láthatóak. Lili nevelőedzője Társi Miklós.

családi fészek2

 

Az Ofella Sándor Alapítvány világhálós vetélkedőt hirdetett őseink használati eszközei címmel.

2021.02.01-jétől minden héten egy 3 képből álló feladványt közölnek a Családi Fészek Néprajzi Múzeum facebook facebook oldalán

1. forduló - 2021.02.01. - 2021.02.07. 3 – 3 képhez várják a válaszokat, amelyeket elektronikus űrlapon lehet beküldeni.

TME logóetesd.hu: "Csapatunk az első Covid -19 járvány hullámában azon dolgozott, hogy az egészségügyben dolgozók egészséges, tápláló ételhez jussanak. Most a más odik hullám során ismét aktiváljuk az ETESD A DOKIT 2-t, hogy a társadalom, különböző okok miatt rászoruló rétegeit segíthessük." Részltek a szervezők honlapján!

Alkategóriák