fotopalyazat

 

Az összesen 600.000 Ft díjazás mellett a kiadványban és a vándorkiállításon való megjelenés is motiváció lehet a Pest Megye Önkormányzata fotópályázatára való jelentkezésre. A Pest Megyei Értéktár nyilvántartásában szereplő értékeket kell megörökítenie a fotósoknak. Az ajánlott témák között szerepel a tápiógyörgyei Györgyey-kastély és a farmosi szikesek, nádasok világa is.

szf1

 

Nemigen van olyan zenebarát a Tápió-vidéken, aki ne ismerné a Nagykátai Liszt Ferenc
Alapfokú Művészeti Iskola
igazgatóját, Szabó Ferencet. Jómagam is már vagy 30 éve követem, tisztelem munkásságát, mint „zeneiskolás szülő”, népművelő vagy az utóbbi másfél évtizedben, mint a tapiokultura.hu szerkesztője is. Azt mindenki tudja az igazgató úrról, hogy kiváló tombitaművész, a Nagykátai Fúvószenekar karnagya, de zeneszerzői tevékenységéről talán velem együtt kevesen hallottak eddig.

tápió énekegyüttes

 

A három Tápió menti lány, a tápiószelei Sass Éva (a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes tagja), a sülysápi Mázás Jázmin, valamint a farmosi Czira Sáraakár meg is nyerheti a rangos nemzetközi világhálós művészeti fesztivál, az Inter national Art Community "Prometheus" első helyét!

Simon Tamással „kísérleti jelleggel”, „Nagykátáról beszélünk” címmel elkészítettünk két kisfilmet egy-egy bennünket érdeklő témáról. Az elsőben Rada Istvánnal beszélgettünk a Keglevich-kápolnánál, annak várható felújításáról és egy új, nyitott ravatalozó megépítéséről.

 

 

A nagykátai Tóth Lili 12 éves. Az MTK versenyzőjeként több szörös korosztályos bajnok és korcsoportjában Európa 15, a világ 25 legjobbja között tartják számon. Klubja kérésére egy bemutatkozó kisfilmet kellett magáról forgattatnia amelyet Simon Tamás a Nagykátai Városi Könyvtár és Művelődési Központ könyvtárában készített el. A filmen Egriné Nagy Mária képei is láthatóak. Lili nevelőedzője Társi Miklós.

családi fészek2

 

Az Ofella Sándor Alapítvány világhálós vetélkedőt hirdetett őseink használati eszközei címmel.

2021.02.01-jétől minden héten egy 3 képből álló feladványt közölnek a Családi Fészek Néprajzi Múzeum facebook facebook oldalán

1. forduló - 2021.02.01. - 2021.02.07. 3 – 3 képhez várják a válaszokat, amelyeket elektronikus űrlapon lehet beküldeni.

TME logóetesd.hu: "Csapatunk az első Covid -19 járvány hullámában azon dolgozott, hogy az egészségügyben dolgozók egészséges, tápláló ételhez jussanak. Most a más odik hullám során ismét aktiváljuk az ETESD A DOKIT 2-t, hogy a társadalom, különböző okok miatt rászoruló rétegeit segíthessük." Részltek a szervezők honlapján!

https://fb.watch/3bWu_kgVts/

A tápiószelei Simonffy Kálmán Művelődési Ház munkatársai is kihasználják a világháló nyilvánosságát, hogy sok-sok közművelődési intézményhez hasonlóan legalább ebben a formában eljussanak a közönségükhöz, olvasóikhoz, településük polgáraihoz.

KP1 kicsiTápió mentéért díjat adományozunk Kucza Péternek a Tápió-vidék kor-, ipar-, helytörténeti és képzőművészeti dokumentumainak félévszázados, tudományos igényességű gyűjtéséért, az egyedülálló, felbecsülhetetlen értékű Tápió menti képeslapgyűjteményének létrehozásáért, gondozásáért, feldolgozásáért, az ezeket bemutató, kimagasló színvonalú 17 könyve megírásáért, szerkesztéséért, a hazai és nemzetközi szakkiállításokon elér nívódíjaiért, a Tápió mente településeinek kutatásáért. 
Laudáció (a "Bővebbenben"):

Alkategóriák