aranyszarvasw

A tápiószelei Blaskovich Múzeum Baráti Köre Közhasznú Egyesület 2019-ben Tápió mentéért díjat alapított azzal a céllal, hogy elismerje azokat a személyeket, akik munkájukkal sokat tettek a Tápió mentéért. A díjat évente legfeljebb három személy kaphatja meg, illetve ezen felül egy személy posztumusz.

TRIANON2

 

MAGYARORSZÁG 100 ÉVE címmel készített fejtörőt Dusek László! A "Bővebbenben" megtelálható kérdésekre adott válaszokat akár meg is küldhetik a Tanár úrnak!

DusekL díj2

A tavalyi esztendőben először adtuk át a Tápió mentéért díjat (rövidesen megjelentetjük az új kiírást is), amelyet mások mellett a tápiószentmártoni dr. Dusek Lászlónak adományoztunk. A Tanár úr fáradhatatlanul dolgozik,

BasaLászló elhunyt másolata2

(Négy éve, 2016. április 5-én hunyt el Basa László. Rá emlékezünk.)

Évtizedeken át katonás fegyelemmel, kitartó szorgalommal kutatta e vidék múltját, értékeit.

Egész életével példázta, hogy csak az szeretheti igazán a hazáját, aki szűkebb pátriáját is magénak érzi, s aki erejéhez, képességeihez mérten szolgája is azt.

projekt tábla3Dusek László tanár úr Tápió-vidékért végzett sok évtizedes munkájáért a tavalyi évben az elsők között kapta meg a Tápió mentéért-díjat. Bennünket, az odaítélő kurátorokat tisztelt meg azzal, hogy elfogadta elismerésünket. Most az egyik újabb, nevéhez kötődő ügyét szeretnén népszerűsíteni: 2019-ben sikeres LEADER pályázat segítségével kezdtük el a vendégház kialakítását, melyet 2020-ban fejeztünk be teljesen. (Folytatás és képek a "Bővebbenben")

Katica farsang mont

 

A legjobb bulikat a nyugdíjasok csinálják!

Múlt szombaton a Katica Nyugdíjas Klub egy „klasszikus”, azaz jelmezes farsangi bált hozott össze. Remek vacsora, kiváló zene és Szécsiné Éva fergeteges humorú műsorvezetése kellett ahhoz, hogy olyan jól érezzük magunkat, ahogyan az a képeken is látszik! tapiokultura.huTL.KÉPEK

Szökjön ki gyógyfürdőbe

www.nagykatastrand.hu

 

KG

Fantasztikus élmény lenne, ha Tápió menti sportólónak is szurkolhatnánk a nyáron kezdődő XXXII. Tokiói Olimpia Játékokon! A tápiószelei junior világ- és Európa-bajnok Kácsor Gréta, immár az olimpiai selejtezőre készülő felnőtt kézilabda-válogatottnak is tagja!
Grétára joggal büszkék a tápiószeleiek. Legutóbb a város 800 éves évfordulója alkalmával köszöntöttük.
(„Híralap”: Bruckner Vince: www.utanpotlassport.hu)

tj tunisz

2019. október 22-23 között Magyarország Tuniszi Nagykövetsége meghívásának köszönhetően első alkalommal került bemutatásra hungarikum hangszerünk, a tárogató. tapiokultura.huTL.KÉPEK A Kárpát-medence magyarságának jellegzetes hangszerét egyre több országban, mindig sikerrel népszerűsíti a Tápió mentét is mindenhol őszintén képviselő Terék József. A tárogató a klasszikus zenétől a népzenéig, a

Alkategóriák