TJ tárogatón innen Szele másolata2018. július 17-én került bemutatásra az új tárogató szerzeményeimet tartalmazó CD anyaga, mely a szokásostól eltérően, új hangszerelésben és felfogásban értelmezi újra a tárogató, mint hungarikum hangszerünk jelenlétét és funkcióját a magyar zenében.

Cigányzenék, magyar nóták, verbunkosok, balkáni hangulatú művek, keringők, személyes hangvételű, klasszikus művek, Kodály és Bartók hangzásvilágát idéző alkotások, illetve latin és swing-számok kerültek színpadra a kétórás koncert alatt. A közel 350 fős nagyszerű közönség minden várakozást felülmúlt, hiszen

2017.02.17.AM ZakadémiaA sikeres, itthon és külföldön is népszerű kamarazenekar véletlenszerűen lett mostanában egy kicsit „sülysápi” is. Januárban egy csodálatos kakaó-koncertet kaptak tőlük ajándékba városkánk gyermekei („Lelkesítő” zenei élmény Sülysápon ), de mi, páran, nem „viszonzásként”, hanem a magunk örömére mentünk el e remek együttes önálló koncertjére, a Zeneakadémiára. Február 17-én nagyszerű zenei élményben volt részünk!
Kedves Borsos Kata, G. Horváth László! Kedves Zenekar! Köszönjük ezt a szép estét! Gratulálunk!
(lafemme.hu/ a_zene_lelke)

SassÉvakollA Tápió mente egyik újabb büszkeségére, tehetséges ifjú népdalénekesére szeretném felhívni a figyelmét a kedves olvasóknak. Sass Éva már évek óta a népdalok szerelmese, aki ha teheti, valamennyi megmérettetésen, versenyen, illetve helyi és regionális programon részt vesz közreműködőként.

horvthévikollElkészült a tápiószentmártoni Horváth Éva Sára saját népzenei, népdalos CD kiadványa.
(Lemezbemutató koncert: 2016. november 12. szombat 17.00, Tápiószentmárton, Művelődési Ház)
Kevés dologra lehet olyan büszke az ember, mint amikor gyermekei, vagy tanítványai eljutnak az élet nagy fordulópontjainak egyikére és büszkén állunk mögötte, miközben mondjuk: Megcsinálta!

2016.10.05. Hanszerbemuta Nkátán Gulyás Ferenc tapiokultura 001Gulyás Ferencet nem kellett bemutatni a nagykátai Városi Könyvtár közönségének, hiszen a sokoldalú népzenész hosszú éveken át kísérte a Mente Zenekarral a Tápiómente Táncegyüttest. A kiváló muzsikus, hangszerkészítő október 5-én, az Országos Könyvtári Napok keretében tartott egy gyerekeknek és szüleiknek is kedves hangszerbemutatót. tapiokultura.huKÉPEK.TL

dányi fúvós bál
Sok szeretettel várunk benneteket a VII. Zenekari Bálunkba!
A Kispatak vendéglő személyzete biztosítja a helyszín és a finom ételeket, italokat.

SzaffiKoll4A Tápió-vidéken és Sülysápon is „zenetanárkodó” Fodor Zsófia és Dimitri Radukov fiatalos jazz-pop formációja, a Szaffi Trio 2015. 12. 11-én, pénteken, Sülysápon, a WAMKK-ban 16 órakor kezdődő Kadencia délután keretében lép fel. Állandó dobosukat, Joubert Flórát most Huszár Ákos pótolja majd. Ingyenes koncertjüket a sülysápik mellett az igényes „élő” zenét kedvelő szomszédok figyelmébe is szeretettel ajánlom. Jazz-pop ritmusok „fogyasztható”, de minőségi tálalásban!

LányokkollNo, jó! Hát az egyiküket, Motolai Dominikát fiatalasszonynak illik szólítani. Ráadásul Dominika, aki gyerekkora óta – eleddig Bugyi Dominkai néven – énekel a város rendezvényein, most, a sülysápi WAMKK színpadán „kettős szereposztásban” állt a mikrofon mögé: rövidesen, de még csak megszületendő első gyermekük már túl is van élete első szereplésén! Köszönet Dominikának, hogy november 7-én ismét, sokadszor, most éppen a Tápió mente tót népdalait életre keltő legújabb CD lemez koncertjén segített nekünk!
De hát a „tényleg kislányokat”, a tápiószentmártoni Horváth Éva Sárát és az úri Sillo Rékát is inkább ifjú hölgynek kell már szólítanom. Pedig éppen csak középiskolások!

MuzsikaSZínház2010 2015 koll2A Nagykátai Zeneiskola öt esztendeje hozta létre a Muzsika Színháza névre keresztelt társulatot. Isten éltesse őket sokáig!
A művésztanárok, a tehetséges volt (közöttük sokan zeni pályán működnek) és jelenlegi növendékek és a Nagykáta Színjátszó Egyesület rendezői, színészei eddig négy produkciót állítottak színpadra. A tavaly nagy sikerrel bemutatott Don Quijote Pasajesben című előadásukat legközelebb november 27-én, pénteken, 18 órától mutatják be a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban.

Alkategóriák