- Helyszínbejárás a sülysápi szennyvíztisztító telepen - Sütőtök-ölő nap a tápiószecsői Családi Fészekben - 2. Lábtoll-labda maraton, Tápióbicskén - Pele-túra – ismerkedés a kókai odútelep titokzatos lakóival

- Helyünk a világban – világpolitikai közéleti est Nógrádi Györggyel - Tót népdalok a Tápió-mentén – lemezbemutató koncert Sülysápon - 10 éve alakult újjá, a 90 éve alapított Kókai Dalárda

2015.11.09.Nógrádi György a sülysápi WAMKK ban tapiokultura

tapiokultura.huTL.KÉPEK
November 9-én az Összefogás Sülysápért Egyesület és a Wass Albert Művelődési Központ vendége volt Nógrádi György. Érdekes, izgalmas, őszinte, elgonolkodtató... és a humort sem nélkülőző előadásra megtelt a WAMKK. A más Tápió-vidéki településekről érkezőknek, köztük több polgármestereknek is külön köszönjük, hogy ismét ellátogattak Sülysápra!
(A rendezvényrő a Tápió+ rövidesen beszámol. A Nógrádi Györggyel készített interjút  a Williams Televízióban (501-es UPC csatorna) és a https://www.youtube.com/user/tapioplusz-on   nézhetik majd meg. (Természtesen a tapiokultura.hu-n is elérhető lesz!))

tótcdbemutatókoll

„Magyarországi szlovák népdalokat ilyen magas színvonalú zenekari előadásban még nem hallottam!”
Ezt a kijelentést – ha talán nem is szó szerint, de tartalmában pontosan ezt hordozva – Sülysápon, a Wass Albert Művelődési Központban, dr. Király Katalin etnográfus, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója Terék József és barátainak lemezbemutató koncertje után tette meg. „Ezt a programot a Tápió-vidék és Pest megye minden szlovák gyökerekkel rendelkező településére el kell vinni!” tapiokultura.huTL.KÉPEK

2015.11.07. Magvető Klub45 kollMegalakulásának 45. évfordulóját ünnepelte a szentmártonkátai Magvető Irodalmi Klub
A családias hangulatú 45. évfordulón ( 2015 november 7-én) jelen voltak kedves ismerőseink Kanizsa József és Szénási Sándor író, valamint M. Kecskés András pantomim művész.
Író vendégeink versekkel köszöntöttek bennünket, pantomim művészünk pedig az életében bekövetkezett sorsfordító eseményeit mesélte el nekünk.
Kele Sándorné alpolgármester asszony és egyben klubtag is, valamint Marosiné Szabó Veronika a klub gazdasági vezetője virággal köszöntötte Kissné Pásztor Éva klubvezető asszonyt.

2015.11.03. Mórások a WAMKKban koll

Éppen csak hat esztendő telt el azóta, hogy először sikerült a becsábítanunk a sülysápi művelődési házba a helybéli óvoda apróságait egy meseszínházra. tapiokultura.huTL.KÉPEK, DeákKataKÉPEI

Göncz

Életének 94. évében, 2015. október 6-án elhunyt Göncz Árpád, a rendszerváltozás utáni idők első szabadon választott köztársasági elnöke. Göncz Árpád hivatalos minőségében egy alkalommal, 1996. április 4-én járt a Tápió mentén, pontosan a tápióbicskei ütközet emléknapján, Nagykátán. Göncz Árpád 90 éves!

2015.10.22. 56 Nagykáta tapiokultura

tapiokultura.huTL.KÉPEK

 

56 Sülysáp ünnepség 2015Koll

Barátaim tudják rólam, hogy akkor vagyok igazán elégedett, ha művelődési házunkba, városi programjaink helyszínére nem „felszólítottak”, kicsit kényszeredetten érkezők, muszájból verselők, éneklők érkeznek. A 2015-ös sülysápi 56-os megemlékezés az én népművelői lelkemnek igencsak kedves volt. Az egyik leghitelesebb, forradalmunk és szabadságharcunk egykori hőseinek emlékéhez méltó ünnep volt ez az október 23.
(Teréki Krisztián(tpk)KÉPEI után, hétfő este majd Deák Kata (Sülysáp) fotóit is közöljük!)

Alkategóriák