2015.10.20. Iskolabörze tapiokulturaKollBalog Mónika tanárnő idén már – mint a Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezető-helyettese – nemcsak szervezője, de vendéglátója is volt a Tápió-vidék hatodik Iskolabörzéjének. KÉPEK
2015 után, ebben az esztendőben is szervezőtársunk és támogatónk volt a Pest Megyei Kormányhivatal és a Nagykátai Járási Hivatal Foglalkozatási Osztálya, valamint Sülysáp Önkormányzata, a Móra Ferenc Általános Iskola és a Wass Albert Művelődési Központ és Könyvtár.
Több mint 300 diák!
Nevelőkkel, segítőkkel, és a magukat kínálgató középiskolák képviselőivel együtt biztosan meghaladta idén is a fél ezret zsibongók száma!

németalföldA Tápiószelei Természetbarát Klub 2015. augusztus 22-28. között, hét napon keresztül hét ország érintésével szervezett „Benelux barangolás” címmel autóbuszos társasutat. A 4450 km-es útvonal gerincét a Benelux államok, az egykori Németalföld országai legjelentősebb városainak megismerése, „felfedezése” jelentette. KÉPEK
A páratlan élményt nyújtó társasút joggal pályázhat a 2015-ös esztendő nem hivatalos „Az év kirándulása” cím elnyerésére.

Összefoglaló Úriból, a szeptemberi testületi ülésről - Idősek Világnapja 2015, Úri

Tápióbicskei megemlékezés az aradi vértanúkra - Sülysápon felavatták a mártír főjegyzők emlékművét

tökjónap2

A nagykátai Mátray Gábor Általános Iskolához tartozó „Epres iskola” nemrégiben megszépült. Mi is hírt adtunk a szép összefogásról. Most Teréki Krisztián képeivel az iskola hagyományos „Tök jó nap”-ját is bemutatjuk.
(Megszépült az” EPRES”! (Nagykáta) , Hetedik „Tök jó nap” Nagykátán , VI. Tök Jó Nap Nagykátán, az Epresi iskolában , A vásártéri iskola centenáriumára )

városfalvitemplom

Köszönjük a felajánlásokat!
330 000 Ft gyűlt össze a városfalvai viharkárok javítására!
Az Összefogás Sülysápért Egyesület nevében minden nagylelkű felajánlónak hálánkat szeretnénk kifejezni az adományokért, hiszen magánszemélyek részéről 168 000 Ft pénzadomány érkezett, amit Sülysáp Város Önkormányzata további 162 000 Ft-tal egészített ki, így összesen 330 000 Ft összeget adtunk át román lejben a városfalviak részére Lőrinczi Botond lelkésznek, valamint Jakab Lázár közbirtokossági vezetőnek, amit döntésük alapján az unitárius templom tetőszerkezetének javítására fognak fordítani. Az adományozók (a "Bővebbenben")

szorglamatoscsopkép

A tápiószentmártoni Szorgalmatos Lovasgazda Alapítvány lelkes készülődését erre az október 3-i, első bemutatkozó programjukra magam is átéreztem, amikor legutóbb náluk jártam (Hétfői kolbászolás Szorgalmatoséknál ). Várták, remélték a tisztes érdeklődést a megszokottól kicsit eltérő lovas-hagyományőrző családi napjukra. Mindent meg is tettek a sikerért, de azért ennyi  kíváncsi emberre maguk sem számítottak.

Pinnyey leleplezés

Pinnyey Lajos, Moóri István, Pálffy Károly, Eper József, Schleisz-Bognár József.
Sülysápi tisztviselők, polgárok, akik 1945-ben az elsők között lettek a kommunista diktatúra ártatlan áldozatai. Gyermekeik, feleségeik haláluk után megbélyegzett „osztályidegenként” éltek 1989-ig, de az elégtételre 2015. október 3-ig kellett várniuk.
Ezen a napon Dr. Boross Péter miniszterelnök úr és Horinka László, Sülysáp Város polgármestere, a Polgármesteri Hivatal előtt leleplezte Szórádi Zsigmond emlékművét.
Deák Kata FOTÓI (Hetven éve történt… , Egy apa emléke előtt , Emlékmű készül a mártír főjegyzők emlékére, Basa László kép történelme)

Alkategóriák