2015.09.12.TápióFeszt I.3. tapiokulturaKOLL

Itt van hát a harmadik adag tpkképriport - tpk.huTápióFeszt3.TarnavölgyiLászló -, de ezzel együtt is még bőven lesz mit kitennünk a honlapunkra az elkövetkező napokban is!
Ide-oda szaladtam a fényképezőgépemmel a nyakamban, mert nemhogy egymásba értek a remek programok, de bizony, sokszor egy időben várták volna a tudósítót és a közönségüket.

TFkerékpártúraczakó

Az elmúlt egy-két évben a nagykátai Czakó László egyre-másra szervezte meg a rendkívül sikeres és népszerű kerékpártúráit. Az elsősorban a Tápió-vidék természeti, kulturális és történelmi értékeit felderítő, sportos kirándulások legutóbbi alkalma felkerült a szeptember 12-13-i TápióFeszt plakátjára is.

2015.09.14.Látogatóban Szorgalmatoséknál kollIdestova már vagy 8-9 éve járom a Tápió-vidék kulturális, közösségi, hagyományőrző és egyéb, kisebb-nagyobb programjait, és látom, hogy szűkebb pátriám lovas társadalma egyre jobban terebélyesedik. Tisztes kis világ ez, amelynek tagjai sok jó szándékú nemes ügy mellé odaállnak, színpompás felvonulásaikkal, jelenlétükkel díszítik a településeik eseményeit, vagy éppen kezdeményezik, szervezik is azokat. Én meg, mivel gyerekkorom óta imádom a lovakat, hát fotózom őket, léten-nyomon.KÉPEK

2015.09.12. TápióFeszt I.2.koll

Mi minden volt a kétnapnyi nagykátai TápióFeszten? Ki tudja? Én ugyan fel s alá szaladgáltam, amíg csak a lábam bírta, de talán a történések felét sem tudtam megörökíteni.
No, de kukkantsunk azért bele a második fotógalériámba is:

A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség - Egészséges és Erkölcsös Ifjúságért Alapítvány évek óta sikerrel szervezi meg a taápiószentmártoni Blaskovich-kápolnánál a „Tápiós táborokat”. Ilyen volt a „Lovagtáboruk, ilyen az ifi.tápióstábor

szecsőibúcsúVarga József Zoltán Tápiószecsői Képes Hírmondója Búcsúi Szentmise és a Plébánia Megszentelése 2015. Tápiószecső címmel számol be Tápiószecső Római Katolikus Egyház búcsúi szentmiséjéről és a plébánia megszenteléséről, melyet Dr. Katona István segédpüspök celebrált.
És a búcsúi vurstli:
Tápiószecsői Búcsú 2015.
 

PávásokErdélyben

Kiss Istvánné, a sülysápi Pávakör nyugdíjasainak vezetője percekig lelkendezte nekem frissen szerezett élményeit tegnap. Augusztus utolsó napjaiban Városfalván, Sülysáp Homoród-völgyi kedves kis testvértelepülésén jártak. Piroska néni meghatottan mesélte el, hogy milyen szeretettel fogadták őket barátaink, hogy milyen kedvesek voltak vendéglátóik, szállásadóik. Dicsérte az unitárius templom szépségét, a Hálaadó ünnepség emelkedettségét.KÉPEK

2015.09.12.TápióFeszt I.1kollMintegy 3000 fotót készítettem én is a vasárnap este véget ért első TápióFeszt két napján. Apránként közlöm majd a galériákat a mostani, első adag után és megpróbálkozom majd rövidebb-hosszabb írásokban is összefoglalni szeptember 12. és 13. történéseit. Egyelőre csak két mondat: Ambrózi Zoltán ötletét hatalmas városi, önkormányzati és civil összefogással, óriási sikerrel valósították meg a szervezők! Mindkét nap délutánján, estéjén és éjszakáján több ezer – a fesztivál csúcspontján minimum 6-, egyes számítások és szerintem is - 8.000! – ember szórakozott a piactéren!
A Tápió-vidéken ilyen még nem volt! Bravó!

jmmmm

Nem tudom, hogy nekem vagy most éppen a sülysápiaknak jó-e, hogy én népművelő vagyok, de hogy nem, vagy legalábbis nem ilyen népművelő lennék Jankovics Marcell János vitéze és Magyar népmeséi nélkül, az igencsak valószínű. KÉPEK
Persze, ha egy kis szerencséje van az emberpalántának (nekem volt), sok minden jóhoz hozzájuthat, mire értelme és lelke így-úgy alkalmassá teszi a földi életben való önálló téblábolásra.

Alkategóriák