Magyarok Kenyere 2015. – megyei búzagyűjtő nap, Tápióbicske - Stunt Riding – látványos, technikai motorsport bemutató

17. Amatőr Szabadidős Pónifogatok és Nagyfogatok Versenye, Bénye - 65 éves az Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes, jubileumi gála

svszőke

Szőke Attila „csak” a Sülysápi Városnap késődélutáni, esti, éjszakai programjait fotózta le.
Köszönjük az önzetlen munkáját és a fantasztikus képeket!

kátatánctaliTK1

A XXII. Kátai Tánctalálkozó három napjából kettő és fél tartalmasan megvalósult, de sajnos a 20-i délutánt és estét, a tűzijátékkal, az utcabállal és kirakodóvásárral együtt elmosta az eső.
Rövidesen közlöm majd én is a Városi Művelődési Központban bemutatott 18-i Nemzetek Gálájának és a 19-i Magyar Gálának a képeit. Most Teréki Krisztián barátom 20-i, a piactéren megrendezett félnapot megörökítő fotóit teszem elérhetővé az olvasóink számára.

Gál Sándor barátom, a pándiak lelkes lokálpatriótája kért meg arra, hogy dalárdájuk bátonytereneyi szerepléséről adjak hírt a honlapunkon. Hugyák Csaba filmjét most közzé is teszem, örömmel!

ludwigskollImmár 19. alkalommal került megrendezésre az a német-magyar természetvédelmi cseretábor, amelyet a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány szervez meg évről évre a Pest Megyei Önkormányzat és németországi partnere, Ludwigsburg Járás Önkormányzatának támogatásával.
A nagykátai Damjanich János Gimnázium diákjai közül 15 középiskolás utazhatott ki augusztus első hetében a nagykátai kistérségből a Stuttgart melletti régióba, hogy egy hetet természetvédelmi munkával és a járás megismerésével töltsön. Az alábbiakban az egyik résztvevő diák, Bikás Bettina útibeszámolóját olvashatják. (Antalicz Csaba -
Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány)

BaligaAndrással Boroson
A képek 2011-ben készütek Gyiemesközéplokon, Borospatakán és az Ezeréves határnál. (Sajnos, azóta nem jártam már Baliga András barátomnál, a borospataki tanítónál!) Most a legnagyobb örömmel közlöm a szentlőrinckátai látogatásuk beszámolóját!
Van Erdélyország keleti peremén egy gyönyörű, három - szinte egymásba-kapaszkodó - községből álló hegyvidéki településfűzér, a Gyimesek vidéke: Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok és Gyimesbükk. Csángók lakják ezt a mesés, legendákkal átszőtt patakországot – magyarul száll nemcsak az ének szájról szájra, hanem a múlt emlékezete is. Színben, hagyományban, táncban és énekben rendkívül gazdag szelete ez a magyar valóságnak.

Alkategóriák