szecsőibúcsúVarga József Zoltán Tápiószecsői Képes Hírmondója Búcsúi Szentmise és a Plébánia Megszentelése 2015. Tápiószecső címmel számol be Tápiószecső Római Katolikus Egyház búcsúi szentmiséjéről és a plébánia megszenteléséről, melyet Dr. Katona István segédpüspök celebrált.
És a búcsúi vurstli:
Tápiószecsői Búcsú 2015.
 

PávásokErdélyben

Kiss Istvánné, a sülysápi Pávakör nyugdíjasainak vezetője percekig lelkendezte nekem frissen szerezett élményeit tegnap. Augusztus utolsó napjaiban Városfalván, Sülysáp Homoród-völgyi kedves kis testvértelepülésén jártak. Piroska néni meghatottan mesélte el, hogy milyen szeretettel fogadták őket barátaink, hogy milyen kedvesek voltak vendéglátóik, szállásadóik. Dicsérte az unitárius templom szépségét, a Hálaadó ünnepség emelkedettségét.KÉPEK

2015.09.12.TápióFeszt I.1kollMintegy 3000 fotót készítettem én is a vasárnap este véget ért első TápióFeszt két napján. Apránként közlöm majd a galériákat a mostani, első adag után és megpróbálkozom majd rövidebb-hosszabb írásokban is összefoglalni szeptember 12. és 13. történéseit. Egyelőre csak két mondat: Ambrózi Zoltán ötletét hatalmas városi, önkormányzati és civil összefogással, óriási sikerrel valósították meg a szervezők! Mindkét nap délutánján, estéjén és éjszakáján több ezer – a fesztivál csúcspontján minimum 6-, egyes számítások és szerintem is - 8.000! – ember szórakozott a piactéren!
A Tápió-vidéken ilyen még nem volt! Bravó!

jmmmm

Nem tudom, hogy nekem vagy most éppen a sülysápiaknak jó-e, hogy én népművelő vagyok, de hogy nem, vagy legalábbis nem ilyen népművelő lennék Jankovics Marcell János vitéze és Magyar népmeséi nélkül, az igencsak valószínű. KÉPEK
Persze, ha egy kis szerencséje van az emberpalántának (nekem volt), sok minden jóhoz hozzájuthat, mire értelme és lelke így-úgy alkalmassá teszi a földi életben való önálló téblábolásra.

Süreti szecső Szőke koll 2015

Szüreti Felvonulás Tápiószecsőn I.Szőke Attila képriportja. (Rövidesen jön a II. adag is!)

úrilibaterelőfutáskoll2015Utóbbiak talán nem szeretik annyira az égi áldást, de ahogy a mondás tartja: sportolónak, túrázónak rossz idő nincs, csak rosszul öltözött sportoló, meg túrázó van.
Szőke Attila képei képei (Még több kép itt: ITT) arról árulkodnak, hogy a TTA-Tápiómenti Tömegsport Alapítvány 7.Úri Libaterelő Teljesítménytúra és Terepfutó Kupa versenyére a csepergés ellenére is sokan neveztek be!

- Tápió+ stúdió: Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia 2015., Indonézia – vendégünk Kalup Csilla - 2015. augusztus 20. – Államalapítás Ünnepe Úriban

- Sülysápi Városnap – Ünnepi megemlékezés, elismerések átadása
- Tápiósági Falunap 2015. – Államalapítás Ünnepe

Alkategóriák