kátatánctaliTK1

A XXII. Kátai Tánctalálkozó három napjából kettő és fél tartalmasan megvalósult, de sajnos a 20-i délutánt és estét, a tűzijátékkal, az utcabállal és kirakodóvásárral együtt elmosta az eső.
Rövidesen közlöm majd én is a Városi Művelődési Központban bemutatott 18-i Nemzetek Gálájának és a 19-i Magyar Gálának a képeit. Most Teréki Krisztián barátom 20-i, a piactéren megrendezett félnapot megörökítő fotóit teszem elérhetővé az olvasóink számára.

Gál Sándor barátom, a pándiak lelkes lokálpatriótája kért meg arra, hogy dalárdájuk bátonytereneyi szerepléséről adjak hírt a honlapunkon. Hugyák Csaba filmjét most közzé is teszem, örömmel!

ludwigskollImmár 19. alkalommal került megrendezésre az a német-magyar természetvédelmi cseretábor, amelyet a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány szervez meg évről évre a Pest Megyei Önkormányzat és németországi partnere, Ludwigsburg Járás Önkormányzatának támogatásával.
A nagykátai Damjanich János Gimnázium diákjai közül 15 középiskolás utazhatott ki augusztus első hetében a nagykátai kistérségből a Stuttgart melletti régióba, hogy egy hetet természetvédelmi munkával és a járás megismerésével töltsön. Az alábbiakban az egyik résztvevő diák, Bikás Bettina útibeszámolóját olvashatják. (Antalicz Csaba -
Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány)

BaligaAndrással Boroson
A képek 2011-ben készütek Gyiemesközéplokon, Borospatakán és az Ezeréves határnál. (Sajnos, azóta nem jártam már Baliga András barátomnál, a borospataki tanítónál!) Most a legnagyobb örömmel közlöm a szentlőrinckátai látogatásuk beszámolóját!
Van Erdélyország keleti peremén egy gyönyörű, három - szinte egymásba-kapaszkodó - községből álló hegyvidéki településfűzér, a Gyimesek vidéke: Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok és Gyimesbükk. Csángók lakják ezt a mesés, legendákkal átszőtt patakországot – magyarul száll nemcsak az ének szájról szájra, hanem a múlt emlékezete is. Színben, hagyományban, táncban és énekben rendkívül gazdag szelete ez a magyar valóságnak.

diniiiGyörgyey Ferenc Aladár emlékének idézése Tápiógyörgyén 2015. augusztus 8-án délután 15 órakora györgyei kastély kertjének árnyas fái alatt.
Varró István polgármester úr meleg hangú köszöntőjében, bevezető gondolataiban szólt arról, hogy a Györgyey Család tagjainak élete, munkálkodása hogyan él 2015-ben itt a faluban.


Tarnavölgyi László a Sülysápi Városnap programjairól ad tájékoztatást - Minkóné Polenyik Piroska a Sülysáp ÖTE meglepetéséről beszél - Tóthné Ónody Nórát egy tápiósági, zenés előadás szervezéséről kérdezzük

- II. Fáy Túra Gombán, a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány szervezésében - IX. Tápiómenti Régiós Találkozó, a sülysápi Barátság Nyugdíjas Klub rendezésében

szorgalmatoslovasokkoll

Olyan szépen cseng ez a „szorgalmatos” szó! Már abban is van egy maréknyi hagyomány tisztelet, hogy a Tápió-vidéki lovas barátaim egyik csoportja ezt a régies hangzású jelzőt tette a Szorgalmatos Lovasgazda Alapítvány nevének elejére. A tápióbicskei Honvédszobor mellett, a Magyarok kenyere búzagyűjtésén megígértem nekik, hogy jó hírüket keltem. Tessék figyelemmel kísérni működésüket, ha mód van rá, esetleg támogatni is azt! (lovasgazda.hu)

2015.08.01. Ürgés fesztivál tapiokulturakollA tápiószecsői Ürgés Fesztivál idén is nagy sikert aratott. Nem csak a helybéliek kedvelik a saját rendezvényüket, de idén már nagy számban vettek részt azon települések baráti közösségei és polgárai, ahol kevésbé zöld a fű, ahol „nem történik semmi”.

Alkategóriák