mesésekságonCsanádi Ádám kollégám meghívására, ma Tápióságon járt a Sülysápi Mesés Óvó Nénik és a Wass Albert Művelődési Központ társulata. A Piroska és a farkas című mesejátékunkat igencsak megdicsérték a Sportcsarnok munkatársai. Jól esett hallani, hogy ők is észrevették: a művelődési házakba érkező gyermekeknek szóló produkciók 2-5 szereplője helyett, mi 12-en állunk a színpadra. Ráadásul „adunk magunkra”, azaz az óvó nénik fantasztikusan szép jelmezeket, sminkeket készítenek maguknak és én, mint a darab vendégszereplő vadásza is a fejemre nyomtam egy hetyke kalapot.

szotyolabalagykoll

A sülysápi (farmosi, valkói, kókai, ecseri, pesti és mégis sülysápi) Szotyola Zenekar már Balasagyermatot is bevette!
Tegnap Zárda Norbert kollégám, Kőrizs Tündével, a Csicsergő Óvóda pedagógusával, a Sülysápi Mesés Óvó Nénik társulatának teátristájával, Gyürki Ildikóval, a Farmosi Zenekar hegedűsével, valamint Móczár Lászlóval, a VálaszÚt Zenekar gitárosával, ecseri zenetanárral együtt koncertezett egy nagyot a messzi városban.
Igen, bizony! A világhálón is terjed a Szotyola kedves muzsikája! Egy személyesen nem is ismert gyermekeknek zenélő előadó meghallotta Norbiék nótáit és jó szívvel ajánlotta őket például a balasagyarmati meghívóknak is.facebook.com/szotyolaegyuttes

Ádámbohóc

Zárda Norbert kollégámmal együtt, május 23-án, Tápiószecsőn, az ottani polgárőr barátaink által szervezett, esőben is szivárványos gyereknapon bohócnak álltunk. Szerettek is bennünket ezért kicsik és nagyok (Nagyné Palotai Anna és férje, Attila ezért sütötte négy órán keresztül a sülysápiaknak a palicsintát pár napja).
Csanádi Ádám, a tápióságiak népművelője is kedvet kapott a komolytalankodáshoz.
Tóthné Gúth Klára imígyen számol be a barátaink gyereknapjáról: (Képek)

nonkollk2

tapiokultura.huTLképek
A Nemzeti összetartozás napja nem Trianon nap.
A gyászt, a nagyvilág értetlen közönyéből fakadó targédiát soha nem tudja feledni a keresztény Európa határait évszázadokon át, önnön országtestével védő magyarság, de most ismét előre kell néznünk. A megmaradtak egységének megteremtése nem kisebb feladat, mint amilyet a nagy egészt védő eleink, Hunyadi János és vitézei vállaltak fel félévezrede.
Sülysápon alig pár éve gyűlünk össze hitet tenni a nemzet egysége mellett. Két-három alkalommal a két háború helybéli hőseink emlékművénél hajtottunk fejet, de a 31-es út zaja miatt idén az alig pár méterre magasodó Kisboldogasszony-templom árnyas oldalába húzódtunk össze. Itt meghittebben élhettük át Cseri Bernát klarinétjátékát és Sillo Réka dalait, amellyel az elcsatolt területek magyarságát idézték meg.
A megemlékezésen dr. Szegedi László plébános úr mondott imát.
Sülysáp város alpolgármesterének, Katus Norbertnek a beszédéből alább idézek néhány gondolatot.

szecsőiboxVargaJZA Tápiószecsői Képes Hírmondót jegyző kiváló fotós, Varga József Zoltán képeivel tekintünk vissza a Tápiószecsői Régiós Pofonparti “U21” ELIT Férfi Magyar Kupa III. május 30-i pillanataira.
A rangos verseny házigazdája a Tápiómenti Ökölvívó Egyesület volt. Az évek óta válogatott versenyzőket, magyar bajnokokat kinevelő sportműhely vezetőinek, edzőinek, Lantos Gyulának és Hajdú Tamásnak gratulálunk!

 

ovismajaliskoll2_15.jpg

Ha csak egy kicsit is megfontoltabb volna az a sülysápi talpas népművelő, nem jártatná annyit a száját, amikor a különböző csoportokat terelgeti a Kapás Gyűjteményben! Mert ilyenkor aztán belelendül, és csak mondja, mondja, hogy maradjatok még, mert van itt kötélhúzás, gámeskút-próba, „bástya-séta”, rönklépegető, gólyaláb… de ha legközelebb többen jöttök és nem siettek, még a kemencét befűtjük nektek!

Tapioszecsoi_gyereknap_tapiokultura.jpg

Dósa Zoltán, családjával, barátaival, a Tápiószecsői Polgárőr Szervezet tagjaival együtt szervezte meg a május 23-i tápiószecsői gyereknapot.
A néhol szitáló, máskor szakadó esőfüggönyt is képes volt átragyogni azoknak a gyerekeknek a mosolya, akik szüleikkel együtt - mit sem törődve a visszafogottan is pocséknak nevezhető időjárással – kipróbálták, végigjátszották az összes programelemet. Képeim is bizonyítják: utóbbiakból nem volt hiány!

11329956_1591273347781430_2273010429808331528_n.jpg

(A nagykátai Katica Nyugdíjas Klub beszámolója előtt magam is gratulálok régi kedves ismerősömnek, Nyitrai Istvánnak. Ez az alkotás eddigi munkáinak egyik kiemelkedő darabja lett és valóban kijár neki az amatőr fafaragó művész cím! A szerkesztő megjegyzése.)
A Katica Nyugdíjas Klub 2015. május 23-án 20 fővel vett részt Farmoson a Kultúrház, és a Templom közötti közterületen elhelyezett Szent Orbán emlékmű felszentelési rendezvényén.
Nyitrai István amatőr szobrászművész

kiralybabidobogon.jpg

2015. május 16-án rendezték meg a VII. Országos MediBall Bajnokságot, ahol 158 fő mérhette össze tudását formagyakorlatok és hálós játék kategóriákban. Célként fogalmazódott meg, egy olyan új versenyzési kultúra megteremtése Magyarországon a MediBall szellemiségéhez hasonlóan, melyből hiányzik az agresszivitás, mások okolása a saját hiányosságaink miatt. KÉPEK

Alkategóriák