Nagy fába vágták a fejszéjüket a tóalmási szomszédok, amikor a Z'Zi Labor Janicsák Istvánja mellé a maguk Tóalmási Asszonykórusát állítják majd oda!
Lesznek olyan csinosak, szépek, ringó csípjű, fényes torkú szépségek, mint amilyenek a Sülysápi Asszonykórus tagjai voltak szerény művelődési központunk idei nőnapi műsorában. A Tápió+ filmjének 21. percétől, az illő polgármesteri felvezetést követően láthatják meg városkánk kulturális életének kiemelkedő művészeti csoportját! (Szőke Attila(TTA) Képei)

Kun Halasi Katalin fotója

2015. június 20-án és 21-én tartották Tápióságon a VIII. Lovasnap és Ügyességi Erőbajnokságot. A gazdag program keretében 20-án, szombaton főleg a fogatoké volt a főszerep.

fülemülékSülysápon.jpg2

A programsorozat 5. állomása volt Sülysáp. Az idén először tartottuk volna meg itt, május 22-én, azonban az eső meghiúsította a tervünket.
Mivel az előzetes terepbejárások során kiváló élőhelynek ítéltük meg, és a belső pályázatban is vállaltuk, ezért úgy határoztunk, hogy mielőbb bepótoljuk a túrát. Június 6-ra tűztük ki a dátumot.

ürgelesők csoportkep

Június 13-án a baljós előjelek ellenére vidám kis csoport gyülekezett a Tápiószecső határában elterülő Égeres-legelő szélén. Erre a napra 35 fokos kánikulát ígértek az időjósok és szó, ami szó igazuk is lett. A 9 órai gyülekezéskor már mindenki a homlokát törölgette és lapos pillantásokat vetett a túrával megcélzott meredek homokdombok irányába. (A cikk folytatását legyenek kedvesek a mmetapio.hu-n megkeresni és természetvédő madárbarátok honlapját átböngészni, rendszeresen felkeresni és túráikon, programjaikon részt venni!)

maratonSzAkoll

A Tápió-vidék legjobb reklámja: TTA Maraton című rövidke beszámolómban felsoroltam néhány okot, amelyek miatt ez program valóban ennek a kistérségnek az egyik kiemelkedő népszerűsítő eseménye. A már eddig a honlapunkon is elérhetővé tett képek után, most Szőke Attila(TTA) képeit is közzétesszük. (Varga József Zoltán Képei I.és II., tapiokultura.hu/Tarnavölgyi László képei tapiokultura.hu/Teréki Krisztián képei(cél))

kínai lányok a KapásbanHa már Tarnavölgyi Laci beharangozta, hogy: „itt vannak a kínaiak”….
….hát akkor, íme: Boglárka és Zsuzsi, – Magyarországon használt nevükön – két nagyon kedves, érdeklődő kínai lány, a Pekingi Idegen Nyelvi Egyetemen magyar nyelven tanulnak antropológiát. Próbáltam megtudakolni tőlük, hogy mi volt a magyar nyelv választásának oka, de sajnos nem kaptam kielégítő választ. Magyarországi tartózkodásuk alatt ellátogattak a sülysápi Kapás József Helytörténeti Gyűjteménybe.
Képek

2015.06.20. Múzeumok éjszakája Tápiószeléntapiokultura koll

tapiokultura.hu/TLképek

 

9ttassfutnap

9.TTA Sülysápi Futónap/KÉPEKtapiokultura.hu/
TarnavölgyiLászló
Még 3-4 órát biztosan eldolgozgat a fáradó számítógépem, amikorra a 4.TTA Maratonon készített képeim felkerülnek a tapiokultura.hu-ra.
Addig is megtisztelő figyelmébe ajánlom a felénk futkározó sportbarátaimnak a májusi, 9. TTA Sülysápi futónapon kattintott fotóimat, amelyekkel ily sokáig maradtam adósuk.

Alkategóriák