népdaléneklési2019koll

 

tapiokultura.huTL.KÉPEK Terék József Tápió menti értékőrző munkája a második évtizedébe lépett. A számos kiadvány, lemez, könyv, a számtalan koncert és a gyűjtő-kutató tevékenység mellett az utóbbi évek egyik legfontosabb eredménye az újra publikált népzenei kincs életre keltése, országos népszerűsítése, Kárpát-medencei, nemzetközi népszerűsítése.

Az V. Tápió menti Népdaléneklési Versenyt Tápiószele Város Önkormányzata támogatta és a Simonffy Kálmán Művelődési Ház fogadta be, segítette annak sikeres megvalósítását.

almaszele

 

(A Simonffy Kálmán Művelődési Ház és Városi Könyvtár Facebook oldalán és a Tápiószelei Hírmondóban beszámoltam már a februári Alma-koncetről, de KÉPEKkel még adós voltam. Videó1 , videó2, videó3) „A tápiószelei Csicserke Óvoda pedagógusai szervezték meg az Alma együttes koncertjét február 15-re. Tőlük kaptu „ajándékba” a lehetőséget, hogy a népszerű zenekart és a csöppségnyi közönséget befogadja intézményünk egy nagyszerű órácskára.

„A tápiószelei könyvtárosok olvasótoborzó akciósorozatának alap-célcsoportja nem tud olvasni!”

Csak látszólag furcsa ez a kijelentés és igazsága rögvest kiderül, ha megnézik KÉPEINKET.

Dobi Diána és Némethné Borsos Judit évente vagy 50 kis bábelőadással látja vendégül a helybéli ovisokat, kisiskolásokat. Csoportonként, osztályonként szoktatják be őket a könyvtárba, ahol a saját maguk által megírt, megrendezett, előadott produkciók előtt-közben-után a gyerekek „beleszoknak” a könyvek világába. Sőt, - mint éppen most is – akár életükben először, egy „tárlatvezetésen” is részt vehettek! (Dinnyés Istvánné alkotásait és az olvasóink által „megrendelt”, frissen érkezett könyveinket ajánlom az Önök figyelmébe is!)

Teszeddkoll

 

KÉPEK a „szedegetőktől”.

465-en regisztráltak és 405 zsáknyi szeméttől szabadították Tápiószelét a márciusi Teszedd akcióhoz csatlakozók. Iskolások, ovisok, pedagógusok, szülők, nagyszülők…, a művelődési ház munkatársai, jó néhányan a klubjaink tagjai közül, a Település Üzemeltetési Csoport munkatársai, civilek… és persze a polgármester úr sem maradhatott otthon!

Akcióból újabb ötlet! Holnap, március 30-án, Ivanics Gergő (Befutottunk Tápiószelére! ) és barátai is valami hasonlóban törik a fejüket: Plogging Tápiószelén!

MagdánéRB

 

„Legszebb dolog az igazság…”(1. rész)

Így kezdi egyik bölcseletét Arisztotelész görög filozófus. Szeléről indultak című sorozatunkban az igazságot kereső fiatal jogászok, ügyvédek bemutatásával kezdem.

Magdáné dr. Rostás Boglárka gondtalan gyermekéveket töltött Tápiószelén. Most a Ceglédi Járási Hivatal megbízott hivatalvezetője. Hogyan jutott el idáig?

A nagykátai Tarnavölgyi Réka, a sülysápi Bori György és a jászfényszarui Jáger János alkotta gyerekzenekar tagjai a SzolnokTv-ben Torda Ferenc szerkesztő-riporter vendégei voltak március 9-én. A közel egyórás beszélgetés apropóját az adta, hogy az egyre népszerűbb együttes meghívást kapott a tízezernél is több érdeklődőre számító IV. Szolnoki Palacsintafesztiválra, ahol olyan sztárok mellett lép fel, mint Halász Judit, az Alma zenekar vagy az Alma egykori tagjaiból álló Kifli zenekar. (A HOLDONMACSKA a háromnapos fesztivál vasárnapján, 14 órától koncertezik.)

 

És itt látható a Holdomacska tagjaiból is álló Jáger János és Barátaival készült tavalyi beszélgetés,

meg egy kis infó a Holdonmacskáról


TJ Kossuth

Terék József 2019. március 16-17-én Brüsszelben tette még emelkedettebbé a március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából rendezett programsorozat hangulatát. KÉPEK

szele márc15

A Tápió-vidék településeinek, így Tápiószelének is minden olyan nemzeti ünnepsége, amely a helyi pedagógusok által összeállított iskolai műsorra épül, színvonalas, emlékezetes. Mégis, valahogy mindig azt érezzük, hogy éppen az adott évben látott program a legmeghatóbb, különlegesebb.
tapiokultura.huTL.KÉPEK És talán így is volt ez most, március 15-én, Tápiószelén, ahol zsúfolásig megtelt az ünneplőkkel a Simonffy Kálmán Művelődési Ház nagyterme!
tapiokultura.huKÉPEK.Iskolások
A Blaskovich János Általános Iskola harmadikosait Ivanics Lászlóné, Lévai Enikő, Nagyné György Csilla és Vidékiné Kovács Beáta tanárnők készítették fel. GócsaLilliaKÉPEK

Magó János, nagykátai kádármester, hagyományőrző méltán, megérdemelten került az Echo Televízó adásába! Gratulálunk!

Alkategóriák