56TME Ssáp kicsi

A Tápió-vidék ilyen-olyan programjairól néha napján személyes érintettség okán is beszámolgató honlapunkon 2017-ben már sokszor azokat az élményeimet sem tudtam közzé tenni, ahol magam is ott lehettem vagy éppen sülysápi népművelőként „haszonélvező” voltam.Most sem ígérem, hogy a teljesség igényével kezdek visszatekintgetni, de …

zongoraénekes

A nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola november 24-i Mátray-estjéről néhány képpel és pár sorral már beszámoltam, de írásomból sajnálatosan kimaradt egy nagyon magas színvonalú előadás művész tanaráinak a neve. Reményik Anna - ének, Dusek Gabriella – zongora. Mindketten a Ceglédi Erkek Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Liszt Ferenc Nagykátai Tagintézmény pedagógusai. Előadásukban Mátray Gábor gyűjtései közül a „Sötét felhők tornyosulnak az égen” és az „Egy kis kenyér…” c. népdalok feldolgozásai hangzottak el. (Információk: Mátray Gábor Általános Iskolától).

röpppp

Igazán színvonalas és mozgalmas délelőttöt töltöttünk együtt az ovisokkal Sülysápon.

A Magyar Röplabda Szövetség legfontosabb célkitűzése, hogy olyan helyekre is szervezzen programot, ahol korábban nem volt röplabdás élet. Elsődleges célja az volt, hogy már kisgyermekkorban megszerettessék a mozgást az apróságokkal, illetve a röplabdát népszerűsítse a fiatalok körében. Elmondható, hogy a hosszas és kemény szervezőmunkának meglett a gyümölcse.

Tök mind1Úriban 7. alkalommal szervezték meg azt a késő esti, éjszakai családi sportnapot, amelyet hagyományosan a novemberi „tök szezon” köré szoktak odakanyarítani. Idén sem volt ez másként! 2017 lévén, 20:17-kor elrajtoltak és futottak, sétáltak egy jót.(7. (nem) Tök - mind -1 futás és családi gyaloglás ). Szőke Attila képeivel kicsit már a december 3-i 7. TTA Sülysápi Mikulás futáshoz is szeretnék kedvet csinálni!

NatúrparkSzAkollA Tápió Közalapítvány Natúrpark a Tápió-vidéken címmel megszervezett konferenciáján a térség több polgármestere, természetvédő szakembere, amatőr aktivistája, falusi turizmussal foglalkozó vállalkozója, helyi néprajzi értékek őrzője, gyűjtemények, tájházak vezetője, természetes alapanyagokból készített élelmiszereket előállító gazdája, kézművese... is jelen volt. Szőke Attila képei

röpiVJZ

Leginkább a „facebook-osok” juthatnak hozzá a kiváló tápiószecsői fotós, Varga József Zoltánnak a november 24-i sülysápi „zsinórlabda-bulin” („Röppentünk” Sülysápon! ) készített képeihez , videójához.

2017.11.26. Mátray est Nagykátán tapiokultura2A 220 éve született névadójukra, a reformkor, majd a szabadságharcot követő évek tudós polihisztorára emlékeztek a nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola pedagógusai, tanulói és vendégeik a Városi Művelődési Központban november 24-én. tapiokultura.huTL.KÉPEK
A Csikiné Varsányi Tünde által konferált ünnepségen Kármánné Deák Ágnes igazgatóasszony,

2017.11.24. Sülysápi röppentő tapaikulturaA Magyar Röplabda Szövetség már készül a nagyon is közeli jövőben megépítendő sülysápi „igazi” sportcsarnokban való helyfoglalásra. A jelenlegi fedett terem is alkalmas volt arra ma, hogy három pályán, „zsinóron” húzzák be a hely-és környékbeli ovisokat a maguk világába. Sárközi Bence, a szövetség sülysápi szervezkedője rövidesen beszámol majd e remek kis programról, én azonban már osztom is a képeket tapiokultura.huTL.KÉPEK. ( A Wass Albert Művelődési Központot ebbe a buliba is bevették a programgazdák, s ezt a nyuszi nevében is hálásan köszönjük!)

2017.11.14. Bábszínház a sülysápi ovisoknak a WAMKK ban tapiokulturaSülysápon az elmúlt években számtalan ingyenes programmal kedveskedtünk a kicsiknek, a sulisoknak, s a „felnőttes” napokba, vigadalmakba is igyekszünk mindig beilleszteni valami olyasmit, ami a családok aprajának is örömöt okozhat. tapiokultura.huTL.KÉPEK
Legtöbbször a sülysápi önkormányzat támogatja a WAMKK ezen ötleteit, de a Népi Játéktárra, a Tápiómenti Tömegsport Alapítványra, a Városért Asszonykörre és sok más közösségre is számíthatunk a gyerekprogramjaink megvalósításában.

Alkategóriák