Tápióságon a helybéli iskola tanulói, a település kulturális közösségei mellett Mosonyi Ferenc énekes is fellépett a Magyar kultúra napjának ünnepén. A program második részében a Kispesti Kisszínház Máli néni című darabját láthatta a közönség. Kun-Halas i Anita képei

 

Szőke Attila(TTA) képei

 

A sülysápi Wass Albert Művelődési Központ december 14-i adventjének fő attrakciója a Dányi Ifjúsági Fúvószenekar koncertje volt. Ebből láthatnak részletet.
{youtube width="320" height="247"}o-_INLCGe0Y#t=15{/youtube}

 

Egyszerűen nem lehetett mellette szomorkodni. Meg sem kellett szólalnia, elég volt már a jelenléte is, hogy minden gondunk azonnal banális jelentéktelenséggé váljon. Szerette az embereket, úgy ahogy vannak. Szeretett bennünket.
Képek

Lótos Pál
alapító tagja volt a Nagykáta Színjátszó Egyesületnek. Asztalos mestereként két évtizede ő készített a társulat nagyszerű díszleteit. Ő volt a díszletépítő csapat vezetője. Húsz esztendeje járta a Tápió-vidéket és a fesztiválhelyszíneket az NSZE-vel.
Humorával, soha nem bántó tréfáival összefogta, „összeszerette” a színjátszókat és a körülöttük segédkezőket.
A társulatba bekerülő fiatalok éppúgy imádták, mint a régiek. Lelke, kovásza volt ennek a közösségnek.
Családszerető, segítőkész jóember volt.
Életének 66. esztendejében elhunyt Lótos Pál.
Nyugodj békében!

 

Szatmári Kórus műsora. Adventi Várakozás - Családi Fészek Néprajzi Múzeum 2014
Varga József Zoltán videója (www.mipillanat.hu)
{youtube width="320" height="247"}QBxi52Ga1jc{/youtube}

 

 

 

Kellemes hangulatú összejövetelen tartotta 10 éves fennállásának megünneplését a Sülysápi Amatőrcsillagász Közhasznú Egyesület /SACSE/.
Az ünnepségünket megtisztelte részvételével Sülysáp város alpolgármestere Katus Norbert, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára, Mizser Attila. A tiszteletbeli, pártoló és rendes tagjaink mellett több meghívott vendég, köztük Nyerges Gyula a Planetárium és az Uránia Bemutató Csillagvizsgáló tudományos munkatársa, Kerényi Lilla amatőr csillagász, csillagászati meseíró és még sokan mások élvezték a Gál Imre által kemencében készített disznótoros vacsorát.
A folytatást a SACSE facebook oldalán olvashatják el.

 

Szőke Attila képei

 

 

 

 

A Tápió+ a Tápió-vidék kulturális-, közösségi eseményeit bemutató filmjeinek legújabbjait rendszerint két hetente, először a 29-es körzetben analóg módban is elérhető Williams Tv-n láthatják a nézők. A Tápió+ facebook felületére, a YouTubra és a tapiokultura.hu-ra csak ezután helyezzük fel a sokak által várt beszámolókat. A technika ördöge ma este nem engedte, hogy a Williams Tv leadja a Tápi+ decemberi filmjeinek második részét. Holnaptól  minden a helyére kerül, de Önök, természetesen, már ma megtekinthetik a Dr. Katona István nyugalmazott segédpüspökkel készült interjút és Dányi Ifjúsági Fúvószenekar sülysápi adventi koncertjét megidéző filmet!
{youtube width="320" height="247"}Bxu1DqLBXa0{/youtube}

 

Teréki Krisztián képei a nagykátaiak második adventi vasárnapján készültek.