Tápiószentmártonban a gyermekek már lelkesen készülnek a karácsonyra. Mivel is lephetnék meg a legjobban szeretteiket, mint egy saját készítésû ajándékkal.

November 29-én, a tápiószecsõi Helyõrségi Klubban tartotta meg megemlékezését a Wass Albert Tápiómenti Egyesület. A szervezet névadója születésének centenáriuma alkalmából rendezett ünnepségen a Tápiószecsõi Irodalmi Kör mellett a Tóth-ágas zenekar és a Szkítia együttes, valamint Simó József elõadómûvész, a Czegei Wass Alapítvány magyarországi kurátora mûködött közre.

A karácsonyi ünnep valódi, vallási eredetére visszautaló ünnepség keretében állított keresztet a nagykátaiak egy csoportja a Mátray-szobor mellett. A keresztet a katolikus egyház nevében Szabó Zsolt káplán szentelte fel, majd Makay László lelkész mondott áldást. Az eseményen a Cantate Domine együttes énekelt és Perjési Dávid mondott verset.

Vancsik Gyula Pro Urbe díjas nyugalmazott gimnáziumi tanár festményeinek gyûjteményes kiállítása november 30. és december 15. között volt látható Nagykátán, a Városi Könyvtárban.

Immáron hivatalosan is átadták Tápiószelén azt a 2178 méter kerékpárútat, mely Duna-Tisza közti regionális kerékpárforgalmi nyomvonal része.

...és még az én ügyetlen "é"-met  is elkerülték azok a gyerekek, akik az Igazgyöngyszemek Közhasznú Alapítvány pályázatára jelentkeztek. Az alábbiakban az Alapítvány beszámolóján kívül a legsikersebb ifjú nyelvzsonglõrök mutatványait is közszemlére tesszük.

A Nagykáta Barátainak Köre Honvédtüzér Hagyományõrzõ csapata idén is megtartotta szokásos Tüzérbálját.

Az Alfonsine - Nagykáta testvérvárosi kapcsolat történetében a legjelentõsebb esemény kétségtelen az 1987-ben lezajlott Béke Határok Nélkül futóstaféta volt.       
Osvald László írása 

I Nostri Amici Alfonsinesi possono leggere questo articolo qui!

Sotto il segno dell’ amicizia. Osvald László tanár úr, a nagykátai Damjanich János Gimnázium olasztanáraként egyik elindítója, éltetõje volt az olaszországi Alfonsinével kialakított baráti kapcsolatoknak.

Az álábbi összefoglaló írása mellett,  honlapját is szeretnénk a figyelmükbe ajánlani olvasóinknak.