Melyik két országra gondoltam? Pizza, csiga, Tour de France, Giro d’Italia, Ferde- torony, Eiffel-torony, Sóhajok hídja, Moulin Rouge, Fratelli d’Italia, La Marseillaise… Na, sikerült kitalálni? Ennyibõl már biztosan, de akinek mégsem, annak segítek: Olaszországról és Franciaországról beszéltem!

Fábry Eszter írása

Tápiószele község mûvelõdési házában szépszámú közönség elõtt 2008. november 15-én „Úrjövet-emlékezés és várakozás” címmel elõadás hangzott el a közelgõ advent, valamint „A Biblia éve 2008” jegyében.   

Basa László írása a szerzõ képeivel

Ennek a földnek szülöttei vagyunk. Számtalanszor gyönyörködtünk már visszafogott szépségében. Olyan, mint a vadvirág, nem harsogó, különleges, mégis rabul ejtõ. Minden értékével így vagyunk, észre sem vesszük, mert túl sokszor láttuk már, túl közelrõl szemléljük.    

Cseriné Szajcz Katalin írása

Egri Zsolt, Juhász László, közvetlen, baráti körük, a múlt hétvégén immár hatodik alkalommal hívta össze városunk, illetve környékének borszeretõ polgárait.
          
Teréki Krisztián beszámolója
Nagykáta, mint a Tápió-vidék legnagyobb lélekszámú városa, talán nem csak saját hõseirõl, de a térség valamennyi településének szabadságharcosáról, szenvedõirõl, meggyilkoltjairól, üldözöttjeirõl emlékezett meg egy emlékmû felállításával.

 Kérjük a kedves Olvasót, ne ijedjen meg! Szerkesztõségünk nem birtokol semmilyen telefonbeszélgetést, mely esetleg valamilyen „disznóságot” tartalmazna. Ellenben ahhoz van képünk, hogy igazi disznóságokról képeket közöljünk.

altMinõség, igényesség, tartalom, érték, figyelem…Ezek a szavak jutnak az eszembe a tápiószelei Viczián-villában – Múzeumok Õszi Fesztiválja címmel – megrendezett program után.            

2008. október 31-én a Nagykátai Székhelyű Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Tápiósági Irodája Halloween- partyt szervezett. Ilyen esemény ezen a településen első alkalommal került megszervezésre.

A Tóth Attila által szervezett Hazatalálás sorozat második „évadának” teltházat vonzó elõadója dr. Papp Lajos szívsebész professzor volt, október 2-án.