Ötödik alkalommal rendezték meg a Farmosi Napokat, kicsit sem meglepõen, a helyszín Farmos volt.

Harmadik születésnapját ünnepelte a nagykátai CBA üzlet. A rendezvényen a mûvelõdési központ mûvészeti csoportjai is felléptek.

Valóban kellemetlenül érzem magam, amikor ezeket a sorokat próbálom – lehetõleg, minél higgadtabban – a honlapra gépelni. Ez a portál azért jött létre immár egy esztendeje, hogy jó híreket közvetítsen a Tápió-vidék kulturális-közösségi mindennapjairól.

Most már a „13. hónapban van” a honlapunk. Ez alatt az idő alatt majd’ minden hétvégén elmentünk valamilyen rendezvényre, programra. A cikkek, beszámolók, fényképek és videó-filmek tömegének nyersanyagot adó események közül leginkább a kókai Uicz Zsuzsanna és Tóth György, a fellépőket, előadókat "beszervező" Lantos Gyula és Rácz Sándor  teljesítménye előtt írom le, hogy: le a kalappal!

A farmosi „zöldek” (akik – nagyon helyesen – már beépültek a település Önkormányzatába is) azaz a Farmosi Életmód Egyesület mellett a Magyar Szántó Versenyszövetség és a Szilágyi-Farm Kft vállalta magára a kistérség gazdáinak ismételt versenyeztetését.  

Immár negyedik éve, a hagyományosan megrendezett nyári gyerekprogramok nagykátai színtere a KALOT. Idén nyáron a reneszánsz szellemében rendeztük meg ezt a tábort július 28. és augusztus 1. között.

Pintácsi Éva beszámolója

2008. július 11-tõl a már hivatalosan is átadott parkban gyûlik össze a város apraja és nagyja megbeszélni a nap történéseit, kipihenni a játszótér fáradalmait, kedvesükkel lenni a csobogó szökõkútnál, vagy csak ülni és nézni a forgatagot.

Már nem régiben beszámoltunk a farmosi Szántóversenyrõl, most azonban a helyiek képes-krónikásának, Bíró Lászlónak a fényképeibõl is összeállítottunk egy galériát.

Nagykáta mellett, a Big Step Ranchen, elõször rendezték meg a Rodeo és Western napot. Érdeklõdõben és programban sem volt hiány.