A nagykátai Váci Mihály Általános Iskola példáján keresztül szeretnénk ösztönözni a térség iskoláit arra, hogy tegyék közzé a tanév során elért eredményeiket, mutassák be legsikeresebb tanulóikat.

Dr. Molnár István beszámolója

Parlagfû irtási akciót szervezett Pest Megye Önkormányzata a megye települései részére. Az akciónak volt fõdíja is, egy játszótér.

…le is esett az álunk. Kicsit szégyelltük is, hogy mostanában nem jöttünk erre. Hallottuk, hogy megszépült a település, de azért ezt látni kell! A község központja rendkívül szépen, ízlésesen és látható szakértelemmel kialakított parkokkal várja az ide látogatókat.

A hagyományõrzõ csoportok, nyugdíjas körök találkájáról Bíró László, a Farmosi Életmód Egyesület fotósa küldött nekünk egy galériára való képet.

 

Ha a cikket végig olvassa, élõben is eljulthat a györgyei webkamerával a gólyákhoz! Nem csak fizikálisan emelkedhettek a mindennapok fölé azok, aki részt vettek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gólya-gyûrûzési akciójának Tápió-vidéki programjaiban. Az emelõkosár a kíváncsi tekintetet, a fióka-simogatás pedig a gyermeki lelkületet is a magasba vitte. Természetesen, nekünk, szemlélõdõ felnõtteknek sem ártott az az érintésnyi közelség, amellyel most a nagyon is magyar madárnak tartott gólyáinkat szemlélhettük meg.

Az, hogy egy színvonalas kulturális rendezvényt több, mint fél ezer nézõ tisztel meg a kitartó figyelmével, lelkes tapsával (nem utolsó sorban, belépõkre váltott forintokkal) majd’ olyan nagy csoda, mint amekkorával Shakespeare mester tréfás kedvû Puck-ja varázsolja el a Szentivánéji álom szereplõit. Pedig most nem is az athéni erdõben, ha nem a tápiószelei Blaskovich Múzeum kertjében, termeiben sétáltunk.

A nagykátai Havaskert környékén élõk úgy gondolták, hogy kicsit átrendezik a naptárat. Az, hogy a kalendáriumban mikor van gyereknap, majális, vagy Mikulás, õket nem igazán érdekli. Összefutnak az utcájukban munkából hazafelé tartva, vagy éppen Klement József sörözõjében egy vasárnap délután, és megbeszélik, hogy mikor és hogyan hozzák tetõ alá a következõ „népünnepélyt”.

A 2008-as tápióbicskei tanévzárón a diákok nemcsak a bizonyítványaikat kapták meg, hanem egy tökéletesen felszerelt informatika termet és ami fontosabb, egy teret, ahol igazán gyerekek lehetnek.

Egy jó pályázat + munka és odafigyelés = két játszótér, egy 10 számítógépbõl álló munkaállomás, új bútorok, sportfelszerelések, kivetítõ, notebook az iskolának és óvodának.

1920. június 4. Talán nincs olyan magyar ember e világon, kinek ezen dátum elhangzása után nem jelenik meg egy pár könnycsepp a szeme sarkában. Errõl a tragikus eseményrõl már évek óta emlékeznek meg Farmoson is.