Teréki Krisztián írása / A cikket már olvasók figyelmébe ajánljuk, hogy  az írást Simon Zoltán képviselő úr hozzájárulásával, a Nagykátai Híradó áprilisi számában megjelent beszámolójával egészítettük ki áprlis 18-án! Az elmúlt néhány évben elég elhanyagolt állapotban árválkodott a havaskerti játszótér a József Attila út és az Alpári Gyula utca sarkán.

Szkíta gyökereink hozadéka 

Nem elõször hoz ismeretterjesztõ programokat Tóth Attila a nagykátai mûvelõdési központba.

Born Gergely elõadásával elindult a Hazatalálás névre keresztelt elõadássorozat a nagykátai Mûvelõdési Központban.

Ötödik alkalommal gyûltek össze a borok szerelmesei a Borászok és boraik elnevezésû borvacsorára.

Hosszú elõkészítõ munka után, március második hétvégéjén kezdetét vette a Pest Megyei Ki Mit Tud? vetélkedõsorozata. A vetélkedõ szervezését a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ kezdeményezte, és Pest Megye Önkormányzatának támogatásával sikerült a terveinket valóra váltani. Egész Pest megyét területi alapon felosztva helyi selejtezõk, majd helyi elõdöntõk után jutnak el kategóriánként a legjobbak a május 10-i Monoron rendezendõ döntõre.

Csabai János tartotta a második elõadást a Hazatalálás nevezetû programsorozatban. A téma Wass Albert volt.

Sokat ígértek és sokat is adtak az általunk bõven reklámozott program szervezõi mindazoknak, akik március 8-ának délutánját a helyiek mûvelõdési központjában töltötték el. Sõt, többet is adtak annál, amit eredetileg kínáltak! Az elsõsorban a Wass Albert-film és az Ismerõs Arcok Simó Józseffel adott közös koncertje által „meghúzott” rendezvény plakátján még nem is szerepelt az a látványosság, amibe én elõször belebotlottam.

A március 15-ei ünnepség keretében Nagykáta Díszpolgára lett Pintácsi Alexandra, elõadómûvész, énekes.

A tápiószelei Erdélyi Magyarok Klubja a mûvelõdési központba invitálta mindazokat, akik a 100 esztendeje született erdélyi íróra-költõre, Wass Albertre szerettek volna emlékezni.