A tápióbicskei Vér házaspár és Kútvölgyi Mihály nagyszerû, közös munkájáról, a Tápió- vidéket ízekben-képekben bemutató Aranyszarvas földjén c. albumról már több helyen is tettünk említést a honlapunkban.

Blahúz László polgármester úr tájékoztatott minket a Vér házaspár újabb nagy tettérõl.

 Gratulálunk nekik!

A nagykátai Cantate Domino együttes kocertjérõl.

Vásári Tamás, zongoramûvész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának karmestere ezzel a címmel készített filmet néhány évvel ezelõtt. A klasszikus mûvek részleteinek vezénylése után, a Zeneakadémia közönségéhez fordulva, „visszafordította”, „szóvá tette” az elhangzott dallamokat.

Én nagyon szerettem volna megtanulni egy hangszer megszólaltatásának a fortélyát. „Csak” a tehetség és a szorgalom hiányzott belõlem.

Magyarul: disznótor

Jómagam nem igazán vagyok híve az egyre szaporodó csapatépítõ tréningeknek.

Általában minisztériumok, állami szervezetek agytrösztjei szokták „leküldeni” a szakembereket. (Jó pénzért!) Játékos vetélkedõvel, „izgalmas” álpszichológiai elõadásokkal, kötélpályán szaladgálással hozzák már össze a vidéki emberek egy-egy közösségét. 

Egy ritka, különleges eseménynek, a nagykátai cigányvajda megválasztását ünneplõ rendezvénynek adott helyet a Bartók Béla Mûvelõdési Központ február 3-án. A meghívott vendégek között volt Teréki Krisztián is, aki egy kis összefoglalót is elkészített a programról.

KOLTAY GÁBOR, AZ ISTVÁN A KIRÁLY, A HONFOGLALÁS, A HORTHY, A KORMÁNYZÓ ÉS SZÁMOS NÉPSZERŰ ALKOTÁS RENDEZŐJE ADOTT 15 PERCES INTERJÚT A TAPIOKULTURA.HU-NAK! KÖSZÖNJÜK!

Február 8-án újra megmérethették magukat a tápióbicskei borászok. Ezen a napon rendezték meg ugyanis, immár XIII. alkalommal, a Borversenyt. Ezen az estén, a hozzáértõ zsûri szava által, kiderül, hogy mely szõlõsgazdák büszkélkedhetnek jövõ ilyen korig boraikkal.

Ma sem tudjuk, pontosan hány magyar katona veszítette életét az 1943. január 12-ét követõ harcokban, az orosz tél fagyában, a hóviharokban, a fogságban. Talán 120 000-en lehettek mindazok, akik esküjükhöz hûen igyekezték teljesíteni kötelességüket az orosz-fronton.