A Tápió+ magazin I. évfolyam 2. adása 1. részében a fényképes visszatekintőn túl, összeállítást láthatnak a Gombai Nyárbúcsúztatóról, a Tápióbicskén megrendezett szüreti felvonulásról és a Sülysápi vállalkozók találkozójáról.
{youtube width="320" height="247"}PruJ_ID78o0{/youtube}

 

A Tápió+ magazin I. évfolyam 2. adásának 2. részében a Tápiómenti Tömegsport Alapítvány által rendezett Úri Libaterelő Túra és Sülysáp népzenei CD bemutatója látható:
{youtube width="320" height="247"}pmIr8ORPKe0&feature=share{/youtube}

 

Szőke Attila(TTA) képriportja az augusztus 30-án megrendezett XII. Gombai Nyárbúcsúztatóról.

 

{youtube width="320" height="247"}0knY-J5T6Y8{/youtube}

 

A „derű püspöke”.
Dr. Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök nevezte így egyszer Dr. Beer Miklós püspök urat, aki azóta is, nap mint nap bizonyítja e szép jelző igazát. A dányiak Tápió-vidéken egyedien szép neogótikus templomában a püspök atya már első mondataival mosolyt csalt a hívek arcára.
A Dányi Falunapok második napján celebrált szentmise különlegességét az adta, hogy azt maga a Váci Egyházmegye feje celebrált. Ezt az ünnepélyes szakrális eseményt egészen feledhetetlenné tette a templom kórusának éneke. Katartikus élmény volt!

Hosszantartó, súlyos betegség után, életének 66. esztendejében elhunyt Kocsi János, Nagykáta polgármestere. Családja, barátai, munkatársai, tisztelői 2014. szeptember 19-én a tápiószentmártoni temetőben kísérték utolsó útjára a Tápió-vidék és Pest megye meghatározó konzervatív politikusát, nagyvállalkozóját, a magyar lovassport kiemelkedő szervezőjét, számtalan nemes ügy támogatóját, mecénást. A temetésen jelen volt és kegyeletét lerótta dr. Orbán Viktor miniszterelnök úr és felesége, dr. Lévai Anikó asszony is.
KÉPEK tapiokultura.hu/TarnavölgyiLászló

A katolikus szertartást dr. Hajnal György kanonok és Tóth András plébános úr vezette.
Nagykáta városának önkormányzata nevében Tarnavölgyiné dr. Tényi Ágnes a Nagykátai Járási Hivatal vezetője és Karsainé Magyar Ildikó Nagykáta jegyzője búcsúzott az elhunyttól, majd Czerván György a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdálkodásért felelős államtitkára emlékezett Kocsi Jánosra.
A magyar lovastársadalmat képviselve Lázár Vilmos világbajnok hajtott fejet a kiváló sportvezető emléke előtt.
Mága Zoltán hegedűművész az Ave Mariaval és az Adagioval búcsúzott el elhunyt barátjától.

A magam, családom és a tapiokultura.hu nevében is vigasztalódást kívánok a családnak.

Nagykáta Európában szinte egyedülállóan büszkélkedhet több mint 50 éves testvérvárosi kapcsolattal. Az olaszországi Alfonsine városkával 1962 óta ápoljuk a kapcsolatot, melyet az idén nyáron a Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola tovább erősített. Iskolánkban magas színvonalú nyelvoktatás folyik, amelynek keretében diákjaink lehetőséget kapnak, hogy anyanyelvi környezetben ismerkedhessenek az adott nyelvvel. Az előző tanévben Londonban járt egy csoport diákunk, idén nyáron pedig folytatva a hagyományt, a varázslatos Itáliával ismerkedhettek tanulóink.

Szőke Attila(TTA) képei

 

 

is kinyitják, akkor maguk is átböngészhetik a 29-es körzet és a Tápió-vidék filmes beszámolóit!