{youtube width="320" height="247"}iRG1a4HjFmE{/youtube}

 

Káván ünnepi keretek között átadásra került egy 8 elemből álló szabadtéri fitnesz pálya, valamint a felújított művelődési ház és könyvtár. A falunap keretében főzőverseny, gyermek programok és parasztolimpia is színesítette a programot.
{youtube width="320" height="247"}Piz3Pqjkm3M{/youtube}

 

Idén immár második alkalommal megrendezésre került a Sülysápi Nyárváró Borzsongás! Egész napos programsorozattal várták az érdeklődőket, kézműves vásárral, íjászokkal, bemutatókkal, kiállításokkal, gyerekprogramokkal!
Az estét két népszerű előadó produkciójával koronázta meg a szervező: Caramel és Kasza Tibi gondoskodott az esti szórakoztatásról!
{youtube width="320" height="247"}wlTnSplaCOU{/youtube}

 

Volt ott kérem minden! Reggeli ágyúszó, főző-sütő-, bor- és pálinka verseny. Focitorna, véradás- egészségügyi tanácsadás. Fitness Park átadás. Az ebédhez Kadlott Karcsi nóta csokra szólt. Felléptek az ovisok, a Táncoló Talpak, a helyi nyugdíjasok. Volt néptánc kavalkád. Délután Vastag Csaba előadása, majd kutyaiskola bemutató. A gyerekek sem maradtak szórakozás nélkül. Volt mászófal, kalanadpark, gyerek kuckó. A nap végén paraszt olimpia. Ez igazán parádésra sikerült. (Itt még a TTA maratoni kapui is szerephez jutottak.)

Egész nap kirakodó vásár, kézműves foglalkozások, gyöngyfűzés, a tápióbicskei Folton-Folt varró klub kiállítása várta az érdeklődőket.

Röviden: Jókedv- móka - kacagás. Aki ott volt, biztos jól érezte magát. Mindez a fotóim mellett a Williams TV/TápióTv29 munkatársai Veroczki József és Szóró József videó összeállításában is hamarosan megtekinthető lesz.

 

Dr. Molnár István - a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola igazgatója - szónoklata elhangozott Nagykátán, 2014. június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján. (Gulyás Kálmán (gkfoto.hu ) képei)
Tisztelt Emlékezők, kedves nagykátai polgárok és diákok!

Évek óta rengeteget gondolkodtam azon, mint történelmet tanuló diák,  mint történelmet tanító tanár, hogy mit jelenthet nekünk 70,  80  sőt ma már lassan 100 év távlatában itt az ország közepén Trianon? Mit mondhatok most a javarészt a 21. században született hallgatóságnak a 20. század, sőt történelmünk leggyászosabb eseményéről?

Végtelen kegyelem egy szónok számára, hogy az elhangzott irodalmi műsor összeállításában már sok-sok mindent elmondhatott, diákjai nagyszerű tolmácsolásában. Akár itt be is fejezhetném. Engedtessék meg, hogy ezt ne tegyem, mert ugyan egy megemlékezés mindig a történelmi tények megismerésére, felelevenítésére szolgál, de nagyon fontos, hogy emellett legyen szó az abból származó következtetések levonásáról, a jelenbeli és jövőbeli teendőkről is egyfajta útmutatásként.  Mert az emlékezés nem öncélú búsongás. Igaz, nemzeti történelmünkben sajnos több a gyásznap, mint az örömünnep. Tényleg az a sorsunk, hogy győzelem után vereség, világosság után sötétség, Ónod után Nagymajtény, március 15-e után, Világos és Arad, október 23-a után november 4-e jön.

Nálunk jártak, sokat nevettünk, játszottunk, sokféleképpen mulattunk és tanultunk. Aki ezt elkövette: a Tengerecki Alapítvány és munkatársai; akik jót játszottunk: a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola alsós diákjai és tanárai. Mindenkinek ajánljuk (akár borús napokra is)! Bizonyságul nézd meg rólunk Szőke Attila(TTA ) fotóit!

Mezőgazdasági, kulturális és gasztronómiai seregszemlét, valamint családi napot tartottak Mendén a Katlanban. (A tapiokultura.hu megjegyzése: Mende alig több mint 4000 polgárából 16 csapatnyi vetélkedőt állított a bográcsok mellé. A 8250 fős Sülysáp sápi felében Hostyinszki Ákos feleségével és új város lévén a kissé "elavult" nevű FÉK-kel - Falu Érdekvédelmi Közösség - szervezi a június 7-i BorZsongás programot, amelynek szintén része lesz az étkesek vidám vetélkedése. Remélem, legalább egy bő tucatnyi kompánia nálunk is fakanalat ragad majd!)
{youtube width="320" height="247"}U1MyP3QA2jQ{/youtube}

 

 

A lényeg a láthatón van. Amiről nem hallunk, amiről nincs plakát, hír, beszámoló, fotó, az bár lehet nagyon jó ügy, színvonalas program, életerős közösség, sokszor olyan, mintha meg sem történt volna.
Szabó Károly úr, a nagykátai Katica Nyugdíjas Klub elnöke csapata tagjaival együtt fotózza, filmezi azokat az eseményeket, amelyeken részt vesznek. Honlapjukon és saját facebook címén nem csak Nagykáta, de a többi Tápió-vidéki település szeniorjairól is közöl jó hangulatú képriportokat, szöveges összefoglalókat.

„Az Újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub az Újszilvási Faluházban 2014. 06. 07-én ünnepelte megalakulásának 12. évfordulóját. A Gálán a Katica Nyugdíjas Klub is köszöntötte az ünnepelteket, és tiszteletükre amatőr művészeink is műsort adtak. A rendezvényen készített fotókat már megtekintheted, a videók később lesznek elérhetőek. Az ünnepelteknek ezúton is gratulálunk.”


 

A tápiószecsői "Családi Fészekben" nem csak egy szép helytörténeti gyűjteményt tekinthetnek meg az arra járók, de rendszeresek a hagyományőrző programok is. Május utolsó szombatján a térség nyugdíjas közösségei találkoztak a múzeum udvarán. Szőke Attila (TTA) képriportja
(Ofella programok Tápiószecsőn, 2014-ben)