Kormányablak PLAKÁTA Pest Megyei Kormányhivatal kormányablak buszát többek között a fesztiválszervezők is – a nagyhírű Sziget fesztiváltól a ma már a Tápió-vidék határain túlról is tízezreket vonzó TápióFeszt-ig – szívesen invitálják rendezvényeikre. A két napos tápiószelei Tárogató Fesztivál első napján, május 18-án 11 és 16 óra között vendégeink a plakáton felsorolt ügyeiket is elintézhetik, így akár megspórolhatnak maguknak egy utazást, egy munkahelyi távollétet, ügyintézésre elhasznált szabadnapot.

bbrigittakollA Tápió mente egyik kiválósága, a kókai Dr. Baksa Brigitta szülőföldjének elkötelezett kutatója, etnográfusa, kinek személyiségét, kimagasló szakmai munkáját és alázatos értékmentő tevékenységét szinte mindenki ismeri. A mendei pünkösdi hagyományoktól egészen a hon- és népismereti tudományos és szakmai munkásságig terjedő több évtizedes tevékenységét ismerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Regionális Szervezete (VOSZ KMRSZ) 2018. november 30-án.

TJ Hong2018. október 29-31 között az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának támogatásával, Magyarország Hong Kong-i Főkonzulátusának szervezésében a Távol-Kelet újabb két országában, Hong Kongban és Makaón került bemutatásra hungarikum hangszerünk, a tárogató.  KÉPEK

Mikulás népijáték

Mikulásjárat Sülysápon!
Találkozz a Mikulással és kedves manóival a "Bővebbenben" felsorolt helyszínek egyikén! 2018. december 6-án (csütörtökön) mindenkit vár szeretettel, különleges látvánnyal, rengeteg meglepetéssel Sülysáp város Mikulása!

32 kollAz idei Sülysápi Városnap sikeréhez nagyban hozzájárult a vajdasági 3+2 zenekar éjszakába nyúló koncertje is. Nemcsak egy remek bulit csináltak Bugyi Zoltánék, de személyükben egy közvetlen, vidám és nagyon udvarias csapatot ismertem meg. A koncert után Nagykátán éjszakázott a társaság, majd másnap a tápióbicskei Vadász Csárdában egy közös ebéd után indultak tovább a fiúk a következő fellépésükre. Bugyi Dani kérésére Szőke Attila fotóiból és az én telefonos fényképeimből összeállítottam egy „3+2-ős” galériát.