fogathajtó31Majoros Zoltán és barátai évek óta szervezik a sportszakmailag magasszínvonalú mégis mindig családias hangulatú, vendégszerető fogathajtó versenyeket Tápiószentmártonban. A tapiokultura.hu képviseletében mi is sokszor voltunk már jelen ezeken a lovas eseményeken és igyekszünk most is végig fotózni majd a programot.

A 2015. április 23-án, a tápiószentmártoni Földváry Miklós Alapfokú Művészeti Iskolában megtartott  I. Tápió-menti Népdaléneklési Verseny minden énekese győztes!
Győztes, mert nagyszerű pedagógusok készítik fel őket a valódi értékőrzésre, a maguk és az őket hallgatók örömére.
Meg kell énekelni ezt a történetet is: Egy megyényi népdalos Tápiószentmártonban
Eredmények a "Bővebbenben":

Az ex-Kormorán tagokra épülő Örökség Zenekar nagykátai koncertjének van egy kis hazai „érdekeltsége” is.
Igen, jól látják a figyelmesebb, a népzenét, a Tápiómente Táncegyüttest kedvelő olvasóim, hogy a TME lába alá valót hosszú éveken át húzó Mente Folk vezetője, Gulyás Ferenc is tagja ennek a csapatnak.
Feri a Republicnak és Noxnak is éveken át volt a „népihangszerese”.
A sülysápiak közül azoknak is felrémlik talán valami, akik ott voltak a WAMKK-ban, 2009. januárjában a TME első fellépésén. Feri egy tekerőlant-, és egy pánsíp-szólóval aratott akkor vastapsos sikert.

"Sok szeretettel várunk ismét mindenkit zenekarunk, a Dányi Ifjúsági Fúvószenekar Tavaszi Hangversenyére, melyet a Dányi Római Katolikus Templomban rendezünk meg 2015. május 10-én, vasárnap 17 órai kezdettel.
A műsorban többek között olimpiai fanfár, opera nyitány, népdal szvit, filmzene, hangszeres szólók és operett válogatások szerepelnek.
Töltsön velünk két órát, és élvezze a zenekar játékát.
A belépés díjtalan.
A koncert szünetében fellép a zeneiskola utánpótlás fúvószenekara."

A 2013-as templomi koncert: Dányi Fúvósok - Megszólaltak a győzelmi harsonák!

 

Miért járok évek óta a DIF-koncertekre?
Elmondom a "Bővebbenben" és összeszedegettem néhány tapiokulturás DIF-dicsérőt is:

A nagykátai Muzsika Színház az április elsejei premier után, április 19-én újra bemutatta a Don Quijote történetek című produkcióját.
A darabban szereplő Teréki Krisztián barátommal együtt arra kértük Szőke Attilát, a tapiokultura.hu és a sülysápi Wass Albert Művelődési Központtal évek óta együttműködő Tápiómenti Tömegsport Alapítvány kurátorát, hogy fotózza le az előadást.
Attila nagyszerű képei mellé egy kis telefonos élménybeszámolóval is kisegített engem, aki igazoltan, de sajnos most is távol maradtam a Városi Művelődési Központtól.
A vélemény veleje: „remek, nagyszerű, igényes, igazi színház…”
(Nem csináltak bolondot magukból! Don Quijote tényleg Nagykátán járt!
Plakát a szereposztással
)