Száz évvel ezelőtt, 1915. február 28-án az addig szórványban működő nagykátai református gyülekezet nagy lépést tett a teljes önállóság felé vezető úton: fiók-egyházközséggé alakult. A nagykátai reformátusok centenáriuma A centenárium mellett további jeles évfordulók indokolták, hogy a Nagykáta-Tápióvidéki Missziói Református Egyházközség a 2015-ös évet a közös emlékezés és ünneplés esztendejévé avassa. Közvetlenül a 100. évforduló jegyében február 8-március 1. között hat rendezvényből álló rendezvénysorozat megtartására került sor. KÉPEK

Teréki Krisztián a Nagykátai Járási Ki mit tud? első, szombati napján kapott helyet a zsűriben. A színvonalas versenyről képeket is készített.

 

Szőke Attila képriportja

 

{youtube width="320" height="247"}JyGRnecAkHw&feature=youtu.be{/youtube}
Nem csak táncolni tudnak, üveget is fújnak az Ofellások! Az utóbbit legalább is megpróbálták.
A szombati játszóház után vasárnapra a tápiószecsői J+B Studio Kft nyílt napjára szervezett látogatást az Ofella Sándor Alapítvány. A cég melegüveg- alakítással foglalkozik, leginkább saját tervek alapján dolgoznak. Magyarországon mindössze két ilyen huta stúdió létezik, az egyik éppen itt a közvetlen környezetünkben Tápiószecsőn. SzőkeAttila(TTA)fényképei (Folytatás a „Bővebbenben”)