{youtube width="320" height="247"}rRkItvDkyso{/youtube}
- Képes kitekintő - I. világháborús kiállítás nyílt Szentmártonkátán, a Községtörténeti Baráti Kör szervezésében - Megemlékezés az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra Sülysápon - VI. Tóth Ákos Emlékverseny Kókán, a Tápiómente Ökölvívó Egyesület rendezésében

 

{youtube width="320" height="247"}fucd6c3sYmI{/youtube}
- Tervek és elképzelések Úriban - Beszélgetés Haraszti Imre polgármesterrel - Sülysápi Nőnap - Zenés, vidám műsor a sülysápi Wass Albert Művelődési Központban

Nemrégiben Szabó Istvánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét választotta meg a Magyarországi Református Egyház zsinata a testület lelkészi elnökévé.
Új tisztségében Szabó Istvánt az egyik első útja a 100. születésnapját ünneplő Nagykáta Tápióvidéki Missziói Református Egyházközséghez vezette.

reformak.hu: „Fiókegyházközségünk megalakulásának 100. évfordulója alkalmából tartottunk hálaadó ünnepi istentiszteletet március 1-jén. Szabó István igehirdetését hallhattuk, aki a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. Az ünnepi megemlékezést Takaró András a Délpesti Református Egyházmegye esperese vezette.

„Ha jubileumra hívnak, csak olyanra megyek el, amiben legalább két nulla van. Itt most száz esztendőt ünnepelünk. Száz éve szerveződött meg ez a kis közösség, és ez a száz esztendő sok nehézséggel, küzdelemmel, könnyel, de sok reménnyel, örömmel és hálaadással van tele. Egyszóval mondhatjuk, hogy ez már történelem.” – kezdte ünnepi igehirdetését Szabó István.” Folytatás a reformak.hu-n

 

Március 15.
Talán nem túlzó azt állítani, hogy olyan ünnepünk ez, amely megdobogtatja minden magyar szívét. Ezen a napon lélekben leborulunk őseink hősiessége előtt, mellyel utat nyitottak egy új, európai Magyarország előtt.
Képek
Iskolánk minden nemzeti ünnepünkről megemlékezik. Immáron hagyománnyá vált, hogy a március 15-i műsort az alsósok szervezik meg. Ez az ünnep, ennek eseményei számukra is érthető, átérezhető, általuk is előadható. (Folytatás a "Bővebbenben")