A hétvégén tartottuk a cigányokkal közösen rendezett nőnapi bálunkat!
Kihívásokkal teli feladat számomra elfogultság és önsztárolás nélkül beszámolót készíteni a hétvégi eseményekről. Számos okom volt rá, hogy önkormányzataink első nőnapi báljának szervezésében kivegyem a részem. Képviselőként, a polgármester húgaként, tápiósági lokálpatriótaként, vagy csak mert pusztán szerettem volna segíteni. A rendezvény zárásaként pedig most az a feladat jutott nekem, hogy számoljak be a történtekről. Képek Folytatás: tapiosag.leaweb.hu

 

Közzététel: 2015. március 8.
Tartalom: 7. Kölyök Kupa, a Sülysápi Gyerekfoci Egyesület rendezésében - Kiállítás a 100 éves nagykátai Református Egyházközség szervezésében - Emlékezzünk, hogy emlékeztessünk”- A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja 2015 - Félelembe zárt múlt - Megemlékezés és könyvbemutató 2011-ben
{youtube width="320" height="247"}XDc-rUqQtdA#t=377{/youtube}

 

{youtube width="320" height="247"}bHffuwF74RA{/youtube}

 

A 2500 fős Tápióságon 230-an vettek részt a hajnali ötig tartó, első ízben megszervezett "Önkormányzatok Nőnapi Bálján".
Ha arányosítanám ezt a számot egy-két Tápió-vidéki település lélekszámához, akkor ez például
Tápiószecsőn 568, Sülysápon 759, Nagykátán 1186 főt jelentene!
Persze, a közművelődést, a közösségszervezést nem lehet egyenes arányos matematikával számolgatni, de azért játéknál sokkal többet jelent az az örvendetes tény, hogy ebben a kicsi kis faluban valami csodaféleség történik mostanság!
Februárban 102 néző (ez Sülysápon 334 főnek felelne meg!) nézte meg Tápióságon a Kispesti Kisszínház előadását, most meg gyakorlatilag minden 10. polgár elment egy nagyot mulatni a saját településvezetőik által szervezett vigasságba!
Gratulálunk!
(Halasi Anita polgármester asszony Tápióság hivatalos facebook oldalán köszönte meg a település aktivitását, a segítők munkáját, a támogatók nagyvonalúságát.)

Február 21-én, immár második alkalommal rendezték meg Vecsésen a Böllérversenyt. Az Epres területén a böllérmunkát és a disznótoros ételek készítését egyaránt értékelte a zsűri.
{youtube width="320" height="247"}W10mq54k18Y{/youtube}